Ph.d.-stilling indenfor kommunikation og sundhedsfremme: Bidrag til forskning i patientkommunikation ved Syddansk Universitet

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Opslag: Interessetilkendegivelse vedr. ph.d.-projekt

SYDDANSK UNIVERSITET. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Center for Forskning i Patientkommunikation, Klinisk Institut, indkalder hermed interessetilkendegivelser til en ph.d.-stilling indenfor kommunikation og sundhedsfremme og som en del af det tværfaglige projekt: ‘Udeblevet eller ikke inviteret?’ – Hvorfor lykkes patientaftaler i sundhedsvæsenet ikke, og hvordan forhindres det?

Stillingen ønskes besat med en person, der har en relevant kandidatuddannelse (cand.scient.anth., cand.scient.san., cand.mag., cand.ling.merc. eller andet), erfaring med indsamling og analyse af kvalitative data, og interesse for sundhedskommunikation. Stillingen ønskes besat pr. 1. november 2024 eller snarest derefter. Stillingen er en tidsbegrænset stilling på 3 år.

Projektet udføres ved Center for Forskning i Patientkommunikation, Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet.

Forskningsmiljø:

Center for Forskning i Patientkommunikation er et mindre forskningscenter ved Odense Universitets Hospital. Centret har ti ansatte, som har til opgave at bidrage til kultur-, udviklings- og forskningsaktiviteter, der fremmer kommunikation mellem patient, pårørende og sundhedspersonale, med den hensigt at øge den enkelte patients sundhedskompetence og livskraft. Aktiviteterne i centeret koncentrerer sig om den forskning der vedrører patientkommunikation, samt om det kulturskifte, der skal til, for at visionen ’patienten først’ kan udkrystallisere sig i alle kontakter mellem patienter, pårørende og personale. Nærmere oplysning om CFPK kan tilgås her www.cfpk.dk. Centret har et tæt samarbejde med klinikere og patienter i Region Syddanmark. Som en del af projektet vil du indgå i et tæt samarbejde med projektets PI Jette Ammentorp og post.doc. Daria Schwalbe. Du vil desuden indgå i et tæt samarbejde med forskere fra bl.a. Center for Klinisk Epidemiologi og Indvandremedicinsk Klinik.

Projektbeskrivelse

’Udeblevet eller ikke inviteret?’ er et tværfagligt projekt, som er finansieret af Novo Nordisk Fonden.

Projektet har til formål at undersøge udeblivelser fra hospitalsaftaler i Region Syddanmark ved at integrere kvantitative analyser af udeblivelser med kvalitative undersøgelser af patientperspektiver og de kommunikative og organisatoriske processer, som er med til at forårsage udeblivelser. Projektet er bygget op omkring 4 analysestudier: 1) Analyse af fraværsmønstre baseret på en regional patientpopulation; 2) Analyse af patientviden, holdninger og adfærd; 3) Analyse af beslutningstagning og forvaltning af hospitalsaftaler med fokus på registreringspraksis; og 4) Analyse af kommunikation og relationelle forhold, der er med til at påvirke patientoplevelsen og som kan spille en afgørende rolle for, hvorfor patienter udebliver.

Den ph.d.-studerende skal hovedsagelig bidrage til delprojekt 4. Du kan læse mere om projektet her.

Kvalifikationer

Den ønskede kandidat skal have en relevant kandidatuddannelse og gerne erfaring med indsamling og analyser af skriftlig og mundtlig kommunikation. Personen skal have et godt kendskab til relevante analytiske værktøjer (gerne erfaring med ELAN) og forskningsprocesser, og skal kunne arbejde systematisk og være god til at formidle klart i skrift og tale på både dansk og engelsk. Interesse for sundhedskommunikation og kendskab til institutionel og/eller kognitiv etnografi kan være en fordel. Kandidaten bliver et integreret medlem af forskerteamet, og derfor skal kunne både arbejde selvstændigt og indgå i samarbejde med projektets øvrige deltagere.

Yderligere oplysninger om projektet kan fås ved henvendelse til: Daria Schwalbe, Center for Forskning i Patientkommunikation, Klinisk Institut, Det Sundhedsvidenskabelig Fakultet, Syddansk Universitet på e-mail daria.schwlabe@health.sdu.dk.

Oplysning om Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets ph.d.-uddannelse findes på Ph.d.-Skolens hjemmeside: http://www.sdu.dk/studieinfo/phdhealth/

Ansøgning/Interessetilkendegivelse

En ansøgning skal indeholde (som pdf.- eller docx.-filer):

motiveret ansøgning, der redegør for din interesse og kvalifikationer relevante for ph.d.-projektet samt en beskrivelse af dine overvejelser over tilgange til projektet (max 2 sider) (uploades under punktet ’Ansøgningsformular’)

curriculum vitae

kopi af eksamensbeviser i form af kandidateksamensbevis og karakterudskrifter (bachelor og kandidat)

Alle filer skal være i Pdf- eller Word-format. Den enkelte fil må ikke overstige 10 MB. Mangelfulde ansøgninger og ansøgninger indsendt efter deadline vil ikke blive behandlet.

Frist for modtagelse: Senest 1. oktober 2024.

Ved enighed om ovenstående mellem ansøger og hovedvejleder/projektkoordinator, udarbejdes herefter en projektbeskrivelse og ansøgning om indskrivning som ph.d.-studerende ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet.

Ph.d.-studerende ansat på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet aflønnes i henhold til gældende aftale mellem Finansministeriet og AC om lønnede ph.d.-stipendiater.

Syddansk Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer derfor alle, uanset personlig baggrund, til at søge stillingen.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Odense Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Odense Universitets Hospital, J.B. Winsløws Vej, 5000 Odense C

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 01-10-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6106540

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet