BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Indvandrermedicinsk Klinik i kombination med infektionsmedicinsk afdeling søger speciallæge En stilling som speciallæge ved Infektionsmedicinsk Afdeling Q primært med funktion i Indvandrermedicinsk Klinik, Odense Universitetshospital, er ledig til besættelse fra 1. marts 2024 eller efter aftale. Der vil sideløbende med den ambulante funktion i IMK være vagtarbejde/ stuegangsfunktion i infektionsmedicinsk afdeling.
I Indvandrermedicinsk Klinik er et nej et forhandlingsoplæg, og kulturelle kompetencer, iderigdom, tålmodighed og velplaceret empati er lige så vigtige redskaber som stetoskop, skanning og blodprøver. Et af vores mål er at erfaringerne fra hver eneste patients oplevelse og forløb skal bruges og formidles, så dokumentation og undervisning er vigtige arbejdsopgaver for læger og sygeplejersker i klinikken. En stor del af arbejdet som læge består i at genskabe afbrudte undersøgelses og behandlingsforløb og at motivere patienten til at medvirke - diplomatiske og følsomme kommunikative opgaver er hverdag og du arbejder i tæt samarbejde i tværfagligt team.
Indvandrermedicinsk Klinik modtager patienter med indvandrerbaggrund og med en kompleks somatisk problemstilling, hvor udredning og behandling i primærsektor eller på andre sygehusafdelinger er kørt fast. De fleste patienter har også svære psykiske og sociale problemer.
Vi klarlægger problemstillingen gennem en uddybende og omfattende anamnese, som inkluderer patientens livshistorie og de barrierer, som hidtil har forhindret udredning og behandling. Vi varetager og koordinerer herefter udrednings- og behandlingsforløbet i samarbejde med egen læge, andre sygehusafdelinger, Afdeling for Traume- og Torturoverlevere (ATT tidligere RCT) andre relevante instanser, herunder kommunen.
Arbejdet foregår tværfagligt sammen med klinikkens sygeplejersker og socialrådgiver og med læger og andre faggrupper på og udenfor sygehuset, herunder diætister, fysioterapeuter, psykologer, socialrådgivere, distriktssygeplejersker, og personer fra frivillige organisationer og kommuner.
Klinikken blev startet i 2008 som den første indvandrermedicinsk Klinik i Danmark. Klinikken er i fortsat rivende udvikling og efterspørgslen af klinikkens ydelser er meget stor og vi samarbejder fagligt med de to øvrige klinikker i hhv Hvidovre og Aarhus under de respektive infektionsmedicinske afdelinger.
Klinikken har omfattende informations- og undervisningsopgaver i faglige fora, sundhedsfaglige uddannelser og rådgiver på nationalt og regionalt niveau i ministerier, styrelser og Regionsråd. Der vil løbende være undervisningsopgaver som led i stillingen og det forventes, at patienter med særlige infektionsmedicinske diagnoser som fx TB, HIV og hepatitis samt tropesygdomme kan varetages af speciallægen under kontrollerne i IMK i løbende konference med relevante specialistkolleger fra infektionsmedicnsk afdeling..
Klinikken spiller en central rolle i udviklingen af indvandrermedicinske teams i hele Region Syddanmark udi styrkelse af sundhedsindsatsen for borgere med indvandrerbaggrund.
Forskningen i klinikken omfatter forskellige aspekter af indvandrermedicin. Overlæge Morten Sodemann er professor i Indvandrermedicin og Global Sundhed på Syddansk Universitet udover sit kliniske virke. Herudover er der tilknyttet flere studerende, herunder ph.d. studerende. Klinikken modtager forskellige faggrupper fra hele landet i studieophold.
Klinikken er en selvstændig klinisk enhed under Infektionsmedicinsk Afdeling Q.
Yderligere information om klinikkens arbejde, forskning og erfaringer kan læses på hjemmesiden Indvandrermedicinsk Klinik
Arbejdsområdet på IMK:
Lægens primære arbejde vil være det daglige kliniske arbejde i Indvandrermedicinsk Klinik i samarbejde med de tilknyttede læger, sygeplejersker og socialrådgiver og fysioterapeut. Det kliniske arbejde indebærer væsentlige administrative opgaver. Det forventes, at lægen har interesse for afdelingens undervisnings og formidlingsopgaver. Klinikken holder lukket mellem jul og nytår samt i 2 faste sommeruger.
Om infektionsmedicinsk afdeling
Infektionsmedicinsk afdeling har regionsfunktion og varetager patienter med et bredt spektrum af akutte infektionssygdomme via FAM, OUH, derudover varetages alle regionsfunktioner og de fleste højt specialiserede funktioner inden for infektionsmedicin med akutte og elektive overflyttelser af patienter med CNS infektioner, svære knogle-bløddels infektioner eg. spondylodiscitis, andre svære infektioner og div. tropesygdomme. I ambulatoriet varetages opfølgning og udredning samt forløb for patienter med kroniske infektionsygdomme og immundefekter.
Arbejdsområdet i infektionsmedicinsk område
Lægen skal deltage i det vagtbærende arbejde i infektionsmedicinsk afdeling Q, dvs. vagtarbejde i fælles akutmodtagelse (tilstedeværelsesvagt) og specialebagvagt(rådighedsvagt fra hjemmet). Herudover deltagelse i det daglige arbejde efter interesse og kompetence.
Du kan læse mere om Infektionsmedicinsk afdeling – her. Sengeafsnit, Ambulatorier, Klinikker & Centre på afd. Q, OUH
Omfanget af arbejdet uden for IMK vil udgøre ca. 30% af ansættelsen.
Den ansatte i stillingen refererer til den ledende overlæge på Indvandrermedicinsk klinik.
Ansøger:
- Du forventes at have gode samarbejdsevner.
- Er speciallæge i infektionsmedicin og kan varetage vagtfunktioner
- Du forventes at være åben for de mangeartede problemer som patienterne præsenterer.
- Du forventes at være god til at kommunikere med forskellige aktører på lokalt, regionalt og nationalt niveau.
- Du forventes at trives i en travl og uforudsigelig hverdag.
Lægen vil blive oplært i de specifikke kompetencer, der er nødvendige i indvandrermedicinsk klinik og i infektionsmedicinsk
Løn- og ansættelsesforhold:
Ansættelse sker på overenskomstvilkår i henhold til overenskomst mellem Danske Regioner og Foreningen af Yngre Læger.
Samtaler vil blive afholdt i uge 3 januar 2024.
Ansøgningsfrist mandag d. 15/1-2024
Yderligere oplysninger om klinikken og stillingen får hos:
Ledende overlæge, Chalotte Willemann Stecher
Indvandrermedicinsk Klinik
Tlf.: 21137261 e-mail: chalotte.willemann.stecher@rsyd.dk
Cheflæge, Anne Øvrehus
Infektionsmedicinsk Afdeling
Trf. 23604775, e-mail: anne.oevrehus@rsyd.dk
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Odense Kommune
-Virksomheden tilbyder:
-Arbejdsgiver:
Odense Universitets Hospital, J.B. Winsløws Vej, 5000 Odense C
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 15-01-2024; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5964664