I disse år oplever både dyre-, plante- og svampearter en markant tilbagegang, hvilket er et globalt fænomen. Foredraget vil give indsigt i, hvornår denne nedgang begyndte, og hvad årsagerne er. Deltagerne vil få mulighed for at lære om, hvordan mange arter alligevel kunne trives i middelalderens danske landskab, selv i samspil med landbruget.
Eksperternes perspektiverTre eksperter vil dele deres viden og perspektiver på emnet. Rasmus Ejrnæs, professor i biodiversitet, vil tage deltagerne med tilbage til forhistorien, hvor store eksotiske dyr som huleløver prægede planeten. Hans Henrik Bruun, professor i økologi, vil guide en rejse gennem det historiske landskab, som var rigt på blomster og insekter, og se på de ændringer, der kom med industrialiseringen i 1800-tallet.
Anne Eskildsen, ph.d. i biologi og naturrådgiver, vil fokusere på nutiden, hvor biodiversiteten er under pres. Hun vil fortælle om de mange initiativer, der allerede er i gang i Danmark for at forbedre forholdene for den vilde natur, både hos private, myndigheder og virksomheder.
Forståelse af økosystemer og løsningerForedraget vil også give en dybere forståelse af de naturlige økosystemer i Danmark, da denne viden er essentiel for at finde løsninger, der kan give truede arter bedre levevilkår. Deltagerne vil få indsigt i, hvordan menneskeskabte trusler kan vendes til muligheder for at skabe fremgang for den vilde natur.
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet. For mere information, besøg foredragets hjemmeside.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 12. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Højby Bibliotek, Højbyvej 66, 5260 Odense S
Entré: Fri entré
Arrangør: Højby Bibliotek og lokalgruppe
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her