Verden over oplever vi en massiv tilbagegang af dyre-, plante- og svampearter, og Danmark er ingen undtagelse. Men hvornår startede denne nedgang, og hvad er de primære årsager? Dette foredrag vil give dig svar på disse spørgsmål og introducere dig til naturens spilleregler.
Eksperter dykker ned i fortid, nutid og fremtidRasmus Ejrnæs, professor i biodiversitet, vil tage tilhørerne med tilbage til en tid, hvor planeten myldrede med store eksotiske dyr. Hans Henrik Bruun, professor i økologi, vil guide publikum gennem det historiske landskab, præget af blomster- og insektrige enge, og ind i 1800-tallets industrialisering.
Anne Eskildsen, ph.d. i biologi og naturrådgiver, vil afslutte med en nutidig vinkel, hvor biodiversiteten er under pres. Hun vil præsentere naturforbedrende projekter, der allerede er i gang i Danmark, og hvordan forskellige aktører arbejder for bedre forhold for den vilde natur.
Praktisk informationDato: Tirsdag 12. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Sct. Knuds Gymnasium, Læssøegade 154, 5230 Odense M
Entré: Fri entré
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget, og se billeder samt information om pladsreservation på dette link. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab. Følg nyhedsbrevet eller sociale medier for bonusmateriale og kommende foredrag via dette link.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her