BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Specialenheden er Odense Kommunes særlige og systematiske indsats målrettet bandekriminelle borgere. Formålet med Specialenheden er at sikre maksimal aktivering af borgere med banderelationer, der modtager ydelser fra Beskæftigelses- og Socialforvaltningen.
Specialenheden har opnået stor succes, hvorfor målgruppen er udvidet således, at denne også omfatter kriminelle uddannelseshjælpsmodtagere med behov for en mere intensiv indsats. Specialenheden søger derfor en job- og uddannelsesrådgiver med stort engagement og gennemslagskraft.
I Specialenheden arbejdes der konsekvent med nultolerance over for rockere og bandekriminelle, som modtager offentlig forsørgelse. Den nye udvidede målgruppe vil forventeligt have andre problemstillinger udover kriminalitet, og du skal derfor kunne navigere i denne kompleksitet. Med den udvidede målgruppe vil der være en særlig fokus på at forhindre rekrutteringen til banderne. Denne gruppe er kendetegnet ved at være involveret i kriminelle aktiviteter som fx stofsalg og voldshandlinger. Der er således tale om en kriminalitet, der adskiller sig fra bandekriminalitet.
I 2021 besluttede Byrådet at iværksætte en forstærket bandeindsats. Med afsæt heri blev der nedsat en ekspertgruppe, som i april 2022 fremlagde en række anbefalinger, herunder etableringen af en mentorordning. Mentorordningen skal være målrettet de borgere med banderelationer, som vurderes at være motiverede for at forlade bandemiljøet. Derudover skal ordningen være målrettet unge, som er i risiko for at blive rekrutteret til banderne.
Brænder du for at motivere mennesker til forandringer og for at gøre en forskel? Er du en dygtig og ambitiøs rådgiver med værktøjskassen i orden? Så er du måske vores nye kollega i Specialenheden.
Bliv en del af vores Specialenhed for rocker- og bandeindsatsen
I Odense står vi sammen mod banderne! Beskæftigelses- og Socialforvaltningen etablerede Specialenheden pr. 1. juni 2017, som led i kommunens rocker- og bandeindsats. Specialenheden skal sikre aktivering af borgere med banderelationer, som modtager forsørgelsesydelse fra forvaltningen.
Enheden skal føre det politiske budskab om nultolerance overfor offentligt forsørgede rocker- og bandekriminelle borgere ud i livet og blandt andet sikre, at disse aktiveres maksimalt inden for rammerne af Beskæftigelseslovgivningen. Står borgerne ikke til rådighed ved fremmøde til samtaler og deltagelse i tilbud mv., kan enheden stoppe den offentlige forsørgelse igennem sanktioner. Målet er at få alle i job eller uddannelse og derigennem bryde med kriminalitet og tilknytningen til rocker- og bandemiljøet.
Med den nye målgruppe i Specialenheden samles indsatsen overfor borgere med rocker- og bandetilknytning samt borgere, der begår kriminalitet, som adskiller sig fra bandekriminalitet, i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen. Specialenheden har derfor til opgave at samle, opbygge og koordinere viden omkring målgruppen og derigennem sikre en effektiv indsats.
Som ansat i Specialenheden vil du opleve en bred samarbejds- og kontaktflade, der er afgørende for, at enheden lykkes. Eksternt vil du skulle arbejde tæt sammen med offentlige myndigheder som f.eks. Fyns Politi og Udbetaling Danmark. Internt i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen vil du skulle samarbejde og sparre med myndighedssagsbehandlere, Kontrolenheden, misbrugsbehandlingen, uddannelsesinstitutioner, kontaktpersoner og jobkonsulenter mv. Ydermere vil du arbejde tæt sammen med CFU (Center for Familier & Unge) - Beskæftigelsesafdeling og Familierådgivningen, når vi har borgere, som har en aktiv familiesag.
Specialenheden består af 6 medarbejdere, herunder en exit-koordinator, 2 rådgivere, 2 mentorer og en god løsladelseskoordinator, som har et tæt, dagligt samarbejde med medarbejdere fra Ydelsen og Kontrolgruppen. Tilsammen dækker disse medarbejdere den brede vifte af kompetencer, herunder sociale, pædagogiske, psykologiske og kriminologiske, som Specialenheden skal indeholde.
Specialenhedens mest centrale arbejdsopgaver er bl.a.
- Indkaldelse, afholdelse og efterbehandling af hyppige, jobrettede samtaler
- Aktivering af kontanthjælps- og uddannelseshjælpsmodtagere gennem f.eks. virksomhedspraktik og vejledning og opkvalificering
- Udarbejdelse af uddannelses- og jobplaner og målrettede beskæftigelsesindsatser indenfor Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats
- Jobformidling og vejledning om job og uddannelse
Vi søger en erfaren og fagligt dygtig rådgiver med stort engagement og robusthed, som kan navigere rundt i beskæftigelseslovgivningen. Herudover lægger vi vægt på, at du har en stor viden om målgruppen, dens kompleksitet og de forskellige problemstillinger. Du skal kunne arbejde både selvstændigt og som del af et team. Du skal kunne håndtere situationer, som kræver hurtig håndtering og sikker dømmekraft. Derudover skal du have gode skriftlige egenskaber til håndtering af de administrative opgaver.
Vi ser gerne, at du:
- har en socialfaglig baggrund
- gerne har kendskab og erfaring med opgaven, som jobkonsulent
- har indgående kendskab til, og erfaring med målgruppen og dens problemstillinger
- er tillidsvækkende med en stærk gennemslagskraft
- har gode samarbejdsevner og er en teamplayer
- kan stå fast og udvise robusthed
- kan motivere, inspirere – og være med til at udvikle nye metoder
- kan kommunikere klart på skrift og i tale
- kan systematisere og operationalisere nye indsigter og erfaringer
- er stærk og professionel i dannelsen af relationer
- resultatorienteret
- kan gennemføre sanktioner eller stop i udbetaling af ydelse, såfremt borger ikke står til rådighed.
Om os
I Beskæftigelses- og Socialforvaltningen er det fælles ungeperspektiv forpligtende. Derfor arbejder vi ud fra 3 bærende principper, som vi skal efterleve i vores arbejde med de unge.
- Vi opgiver aldrig en ung
- Vi giver alle unge valgmuligheder
- Vi er sekundære i de unges liv
Stillingen giver mulighed for at få indblik i Odense Kommunes forvaltning og organisation, ligesom du har mulighed for personlig udvikling i et spændende og selvstændigt job – på Fyns største arbejdsplads.
Løn- og ansættelsesvilkår
Der er tale om en stilling på 37 timer ugentligt med fleksibel arbejdstid. Tiltrædelse 1. september 2023 eller snarest muligt
Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til gældende overenskomst mellem KL og den forhandlingsberettigede organisation.
Vil du vide mere?
For yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte afdelingsleder Charlotte Illum på 61 61 15 74, cdi@odense.dk. Send gerne en sms eller mail og du vil blive kontaktet. Der er også mulighed for at kontakte Stine eller Louise fra Specialenheden på 24 65 30 33 eller 23 49 47 81.
Du kan læse mere om Odense Kommune som arbejdssted og om forvaltningen på Odense Kommunes hjemmeside. Her kan du også læse meget mere om vores beskæftigelsespolitik, vores strategi for mødet med borgeren og vores uddannelsesstrategi.
Det praktiske
Ansøgningsfristen er mandag den 3. juli 2023. Samtaler forventes afholdt i uge 28.
Forud for samtalen vil inviterede ansøgere få fremsendt en case til forberedelse og drøftelse i samtalen.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Odense Kommune
-Virksomheden tilbyder:
-Arbejdsgiver:
Odense Kommune, Egeparken 2A, 9., 5240 Odense NØ
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 03-07-2023; - ansøgningsfristen er overskredet
Ved skriftlig henvendelse: https://odense.emply.net/recruitment/vacancyApply.aspx?publishingId=d5e7e163-a055-4000-8bf2-1498f53452e4
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5840297