I disse år er mange arter af dyr, planter og svampe i massiv tilbagegang, og flere er allerede uddøde. Dette foredrag vil kaste lys over, hvornår nedgangen begyndte, hvad årsagerne er, og hvordan vi kan vende udviklingen. Tre eksperter vil dele deres viden og perspektiver på emnet.
Eksperternes indsigtsfulde bidragRasmus Ejrnæs, professor i biodiversitet, vil tage deltagerne med tilbage i tiden til en periode, hvor planeten myldrede med store eksotiske dyr som huleløver.
Hans Henrik Bruun, professor i økologi, vil guide publikum gennem det historiske landskab, der var præget af blomster- og insektrige enge, og vil berøre industrialiseringen af landbrug og skovbrug i 1800-tallet.
Anne Eskildsen, ph.d. i biologi og naturrådgiver, vil fokusere på nutiden, hvor biodiversiteten er presset. Hun vil præsentere en række naturforbedrende projekter i Danmark, som involverer både private borgere, myndigheder og erhvervsvirksomheder.
Forståelse for naturens spillereglerForedraget vil give indsigt i de naturlige økosystemer i Danmark og forklare, hvordan forståelse af naturens spilleregler kan være en del af løsningen for at beskytte truede arter.
Arrangementet er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet og værter i flere byer. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 12. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Beboerhuset, Godthåbsgade 30B, 5000 Odense C
Entré: Fri entré
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget og pladsreservation: her
Følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier: her
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her