Vi søger pr. 1. marts 2025 eller snarest derefter en speciallæge i pædiatri, som har dokumenteret erfaring indenfor neonatologi i form af ekspertuddannelse eller fagligt niveau samt erfaring svarende hertil.
Afdelingslægen skal indgå i det neonatale vagtlag, der tilstræbes 10 skiftet med vagt på tjenestested. I dagtid varetager afdelingslægen stuegangsfunktion, ambulatoriefunktion samt transportfunktion. Der er tradition for temadage i neonatalteamet, hvor speciallægerne bidrager med undervisning i relevante emner.
Neonatalafdelingen er opdelt i to sengeafsnit. Afdeling H5 varetager den intensive behandling af nyfødte og har kapacitet på 5 respiratorpladser samt 2 semi-intensive pladser. Afdeling H6 har 20 sengepladser, hvoraf 6 er semi-intensive. H6 varetager behandling af børn med gestationsalder ned til GA 30, og der arbejdes på, at H6 skal kunne varetage patienter sv.t. regionsfunktion i neonatologi iht. den pædiatriske specialeplan. Der er samlet ca. 850 indlæggelser årligt. Dertil kommer tilsyn på barselsgang og barselsklinik på OUH og telefonisk rådgivning af barselsgang og barselsklinik på Svendborg Sygehus. Neonatalafdelingen varetager den ambulante opfølgning af kritisk syge nyfødte, tidligt hjemmeophold samt udredning af øvrige spædbarnsproblematikker med ca. 1.800 ambulante besøg årligt.
HCABU varetager Region Syddanmarks højt specialiserede funktion inden for neonatologi. Herudover har HCABU højt specialiseret funktion inden for børnekirurgi, og neonatal teamet varetager i tæt samarbejde med børnekirurger, børneanæstesiologer og børnegastroenterologer behandlingen af børn med medfødte misdannelser i mavetarmkanalen for hele Vestdanmark samt en del af Region Sjælland. Derudover har afdelingen landsfunktion for kongenit hyperinsulinisme. Neonatalafdelingen varetager hovedfunktion og regionsfunktion for de ca. 4.700 nyfødte, der årligt fødes på OUH og Svendborg Sygehus. Afdelingen har en betydelig forskningsaktivitet, som neonatalteamet bidrager til.
Om HCABU
På HCABU har vi højt specialiseret funktion inden for alle pædiatriske fagområder. Hvert fagområde er organiseret med en fagområde ansvarlig læge. Der er årligt omkring 5000 indlæggelser. Ambulatoriet er opdelt i 11 forskellige specialambulatorier, og har godt 32.000 besøg årligt. Vi prioriterer teamarbejde inden for de enkelte subspecialer, og at yngre læger tilknyttes de forskellige fagteams. Herudover prioriterer vi tværfagligt samarbejde med vores plejepersonale, psykologer, pædagoger, skolelærere og socialrådgivere.
Bemanding
Lægegruppen består aktuelt af: 1 cheflæge, 7 ledende overlæger, 22 overlæger, 12 læger under hoveduddannelse til pædiatri, 11 afdelingslæger, 14 reservelæger i uddannelse til almen medicin, samt 2 introlæger. Ud over plejepersonale og sekretærer er der ansat 12 terapeuter, 3 socialrådgivere, 4 psykologer, 3 pædagoger/socialpædagoger og 1 diætist. Herudover er der tilknyttet skolelærere, legehelte og klovne. I alt er der ca. 420 ansatte på HC Andersen Børne- og Ungehospital.
Forskning og uddannelse
Vi har en forskningsenhed og lægger vægt på, at forskning skal være en integreret del af arbejdet i afdelingen. Afdelingen har 5 professorer, heraf en indenfor neonatologi.
Vi underviser, modtager studerende i praktikforløb, og vi har sygeplejestuderende, jordemoderstuderende, pædagogstuderende og psykologstuderende på afdelingerne.
Flere oplysninger
Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til Cheflæge Marianne Skytte Jakobsen marianne.skytte.jakobsen@rsyd.dk eller Ledende overlæge Anja Klamer anja.klamer3@rsyd.dk.
Løn og ansættelsesvilkår
I henhold til den gældende overenskomst.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Odense Kommune
-Virksomheden tilbyder:
dagarbejde aftenarbejde natarbejde weekendarbejde skiftende arbejdstid
-Arbejdsgiver:
Odense Universitets Hospital, J.B. Winsløws Vej, 5000 Odense C
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 16-02-2025;
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/1d924146-9cb6-4c5f-9b11-bb09526cc292