BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Vi søger sikkerhedskonsulenter til forebyggelse af æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.
Sikkerhedskonsulentordningen er en del af den nationale handlingsplan om forebyggelse af æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol. Odense Kommune varetager indsatsen for Styrelsen for international rekruttering og integration (SIRI) i Region Syddanmark og Region Sjælland.
Sikkerhedskonsulentordningen skal bidrage til, at kommuner, fagfolk og borgere udsat for alvorlige æresrelaterede konflikter får kvalificeret rådgivning i forhold til sikkerhedsskabelse, samt opkvalificeres til afdækning og håndtering af æresrelaterede sager. Sikkerhedskonsulenterne dækker alle kommuner i de to regioner, men er fast forankret i Center for Familier og Unge (CFU), Odense Kommune.
Den primære målgruppe er mænd og kvinder over og under 18 år, som er udsat for æresrelaterede konflikter og herunder negativ social kontrol, psykisk/fysisk vold, trusler, dobbelt liv, tvangsægteskab, ufrivillige udlandsophold og genopdragelsesrejser mv.
Om jobbet
Som sikkerhedskonsulent kommer du til at varetage nedenstående opgaver:
Risikovurderinger:
Du vil modtage henvendelser fra borgere i æresrelaterede konflikter såvel som kommunale sagsbehandlere, politi, ansatte på krisecentre og andre fagpersoner. Du vil skulle levere mundtlige og skriftlige risikovurderinger baseret på informationsindhentning gennem samtaler med borgere og fagpersoner.
Rådgivning og sparring:
På baggrund af risikovurderingen vil du skulle vurdere de mest relevante risikoscenarier og med afsæt heri yde løbende rådgivning og sparring med fagpersoner og borgere, om hvordan der kan skabes sikkerhed, tryghed og trivsel for den enkelte. Vi lægger vægt på, at vores anbefalinger skal være konkret brugbare og tilpasset den enkelte borgers situation.
Koordination:
Du vil i mange sager komme til at arbejde tæt sammen med aktører såsom kommuner, politi, opholdssteder, Udenrigsministeriets borgerservice m.fl., og du vil i nogle sager spille en central rolle i forhold til at facilitere det gode tværfaglige samarbejde.
Sikkerhedskonsulenterne er desuden en del af Koordinationsenheden mod ufrivillige udlandsophold, hvor vi koordinerer samarbejdet mellem udenrigsministeriet, udlændingestyrelsen og andre aktører i sager, hvor en borger befinder sig i udlandet mod sin vilje. Formålet med samarbejdet er at hjælpe disse borgere tilbage til Danmark, ligesom vi også forsøger at forebygge at borgere bliver sendt ufrivilligt afsted.
Opfølgning og håndholdte indsatser:
Du vil komme til at beskæftige dig med meget forskellige sagstyper, og det er vigtigt, at du i hver enkelt sag er i stand til at skabe overblik. Samtidigt skal du kunne tænke kreativt i forhold til hvilke tiltag, der kan bidrage til at dæmpe konfliktniveauet eller øge sikkerheden, trygheden og trivslen for de involverede personer.
Formidling:
Endelig varetager vi også formidlingsopgaver om b.la. sikkerhedskonsulentarbejdet og æresrelaterede konflikter.
Der er tale om et job præget af et højt aktivitetsniveau og stor omskiftelighed. Du vil få oplæring og støtte fra dine nye kolleger til blandt andet risikovurdering og relevante sikkerhedsløsninger, ligesom du løbende vil få ny viden om de forskellige aktører og den relevante lovgivning på området. SIRI forestår desuden løbende netværksaktiviteter og undervisning af sikkerhedskonsulenterne.
Du kommer til at indgå i et team i Odense sammen med tre andre sikkerhedskonsulenter og vil samtidigt blive en del af et nationalt team på i alt 13 konsulenter, idet der også er sikkerhedskonsulenter ansat i Aalborg, Aarhus og Københavns kommuner.
Om dig
Vi forventer af dig:
- Vi mangler dig, der har en uddannelsesbaggrund som politibetjent, socialrådgiver eller pædagog.
- Du har relevant faglig og professionel erfaring med æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol, og du har et kendskab til de dynamikker, der opstår i den forbindelse.
- Du er nysgerrig på andre mennesker og ønsker at forstå dem og deres livssituation uden at være dømmende.
- Du er god til at skabe bæredygtige samarbejdsrelationer på tværs af faggrupper såvel som med de udsatte borgere.
- Du har erfaring med mødeledelse og andre tværfaglige samarbejder.
- Du har gode kommunikative evner, såvel mundtligt som skriftligt.
- Du kan bevare overblikket og roen i en travl hverdag med forskelligartede opgaver og problematikker, som kræver at du kan handle selvstændigt.
- Du trives og har erfaring med at arbejde selvtilrettelæggende og selvstændigt, og du er fleksibel og villig til at arbejde eftermiddage og aften.
- Du er fleksibel og omstillingsparat, da du skal forvente at tage sager fra både Region Syddanmark og Region Sjælland, alt efter behov og ud fra en konkret vurdering i teamet.
- Du er en teamplayer og bidrager til den positive stemning i temaet og afdelingen.
- Du skal have kørekort, da der må forventes en del rejseaktivitet rundt i landet.
- Du har mulighed for hjemmearbejde.
Centrets formål er at være med til at bryde og forebygge kriminalitet og afhængighed af offentlig forsørgelse i forhold til vores særlige målgruppe, som er børn, unge og deres forældre, hvor der er komplekse problemstillinger som fx kriminalitet, banderelationer, manglende selvforsørgelse, æresrelaterede konflikter, negativ social kontrol mv.
Vi varetager bl.a. Servicelovens § 12a og 12b i forhold til råd og vejledning ved henvendelser om bekymringer for æresrelaterede konflikter og radikalisering og ekstremisme.
I Familierådgivningen er der ansat børn- og ungerådgivere og case managers. Vi arbejder med case manager-metoden, som løbende udvikles og tilpasses i samarbejde med borgeren, medarbejdere og samarbejdspartnere. Vi arbejder bydækkende, men en stor del af familierne har tilknytning til Vollsmose.
Vi tilbyder dig
- En afdeling og et arbejdsmiljø, hvor trivsel, medarbejderinddragelse, anerkendelse og humor er prioriteret højt.
- En afdeling, hvor vi udvikler og understøtter hinanden både fagligt og personligt.
- En mangfoldig sammensat arbejdsplads med forskellige faggrupper
- Ugentlig sparring.
- En stor grad af frihed og fleksibilitet til selvstændigt at planlægge din arbejdsdag.
- Et godt kollegaskab med engageret kollegaer på tværs af organisationen.
For yderligere oplysninger kan du kontakte sikkerhedskonsulenter Michael Brøchner på 20 54 25 43 eller Line Line Schødts på 30 71 32 82. I uge 42 kan kun Michael kontaktes.
Du kan også læse mere om sikkerhedskonsulentordningen på Vidensportalen Integrationsviden - De nationale sikkerhedskonsulenter.
Du kan læse mere om Odense Kommune som arbejdssted og om forvaltningen på Odense Kommunes hjemmeside. Her kan du også læse meget mere om vores beskæftigelsespolitik, vores strategi for mødet med borgeren og vores uddannelsesstrategi. Se også beskrivelse af CFU på Odense Kommunes hjemmeside.
Løn- og ansættelsesvilkår
Stillingerne ønskes besat snarest muligt og senest den 1. december 2023. Arbejdstiden er 37 timer ugentligt.
Stillingerne er projektansættelser og følger tilskudsperioden fra SIRI.
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst mellem KL og den forhandlingsberettigede organisation.
Det praktiske
Ansøgningsfrist er den 19. oktober 2023 og vi forventer at afholde ansættelsessamtaler den 26. oktober 2023.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Odense Kommune
-Virksomheden tilbyder:
-Arbejdsgiver:
Odense Kommune, Egeparken 2A, 9., 5240 Odense NØ
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 19-10-2023; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5917379