Relations- og gadeplansmedarbejder til Forebyggende Indsatser

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Har du mod på at være til stede på gaden og gøre en forskel? Har du passion for at engagere dig i en omfattende, udfordrende og i det kriminalitetsforebyggende arbejde i Odense, - og er du klar til dagligt at møde nye mennesker og nye udfordringer? Så er du måske vores nye relations- og gadeplansmedarbejder i Forebyggende Indsatser.

Relations- og gadeplansmedarbejder til Forebyggende Indsatser fast stilling på 15 timer (evt. mulighed for flexjob).

Odense Kommune søger en dygtig kollega, som har pædagogisk, metodisk erfaring og stærke relationelle kompetencer. Vi søger kollegaer, der ønsker at gøre en forskel i det kriminalitetsforebyggende arbejde, og som motiveres af at opsøge og gå i dialog med de unge, der vækker bekymring, og de unge, der samles i problemskabende grupperinger. Vores nye kollega er der for de unge, indsamler viden om, hvad der rører sig omkring de unge og forstår at bringe den viden i spil til gavn for de unge og deres netværk.

Hvem er vi?
I Odense har vi arbejdet målrettet med det kriminalitetsforebyggende arbejde siden 1970`erne. Dengang oprettede vi i Odense den samarbejdsplatform, der i dag også har en kommunal/udførende del kendt som Forebyggende indsatser. Forebyggende indsatsers kerneopgave er at gøre børn og unge mellem 6-24 år robuste over for risikoadfærd, der på sigt kan føre til kriminalitet. Odense Kommune er således en del af SSP-samarbejdet. Det betyder, at de kriminalitetsforebyggende indsatser i Odense Kommune understøtter det tværgående SSP-samarbejde, og det vil du som vores nye kollega være en del af.

Det gode børne- og ungeliv i Odense
Alle børn og unge har ret til et godt børne- og ungeliv, hvor de har mulighed for at lære og udvikle sig både fagligt, socialt og personligt. I Odense arbejder vi hver dag for at skabe de bedste vilkår for børns og unges trivsel, læring og udvikling. Vi møder alle børn og unge med høje, positive forventninger og med blik for deres udvikling og ressourcer.

Den gode barndom og ungdom har en værdi i sig selv. Stærke fællesskaber styrker børns og unges udvikling og muligheder for at tage del i samfundet omkring dem. I Odense skaber vi hver dag rammer for gode fællesskaber. Vi skaber indhold af høj kvalitet, så rammerne rummer alle børn og unge, og så de gode fællesskaber kan vokse.

I Odense skal børn og unge trives, lære og udvikle sig. Nogle børn og unge får brug for noget særligt i en periode og andre i længere tid. Når behovet er der, skal børn og unge have støtte i tide og i samarbejde med forældre, familien og deres netværk.

En del af en større sammenhæng
Vi tager ansvar for at inddrage hinanden og drage fordel af forskellige fagligheder, erfaringer, viden og perspektiver for at nå de bedste resultater. Foruden at samarbejde med børn og unge, forældre og familiernes netværk, så rækker vi ud efter erfaring, viden og perspektiver fra samarbejdspartnere fra andre sektorer, virksomheder og foreninger. Vi bidrager også til udvikling uden for vores egen organisation. Ikke mindst som part i det tværsektorielle, kriminalitetsforebyggende samarbejde. Vi tænker sammen - og vi handler sammen.

Om jobbet
Som ansat i Forebyggende Indsatser bliver du del af et professionelt team. Du vil i dit arbejde have stor indflydelse på måden, vi løser opgaverne på. Som kandidat til stillingen skal du være fleksibel i forhold til arbejdstiden og indstillet på, at 50 procent af dine timer vil være placeret på skæve tidspunkter, dvs. efter kl. 16.00 på hverdage, om aftenen, i weekender og på helligdage. Det er afgørende, at vi er til stede, når de unge har brug for os – og det er vores målsætning at være opsøgende, understøttende og undersøgende 365 dage om året.

Vi søger en kollega, som bl.a. skal:

  • varetage opsøgende gadeplansarbejde, hvor der er bekymrende/problemskabende ungegrupperinger.
  • tage kontakt til de unge, der vækker bekymring og efterfølgende videndele observationer.
  • afholde kriminalitetsforebyggende samtaleforløb med børn, unge og deres forældre, hvor du også samarbejder med barnets og/eller den unges skole, og metodisk sikrer dokumentation af forløb og progressionen. Samtaleforløbene er målrettede og forløber over en kort tidshorisont.
  • arbejde i længere udviklingsprocesser som professionel støtte- og kontaktperson, herunder sikre dokumentation og koordinering.
  • deltage i det koordinerende og forebyggende arbejde ved lokale og bydækkende kriser/uroligheder (hotspots) hvor der er børn og unge involveret
  • deltage i formidlingen af erfaringer og viden på tværs af organisationen, så den kriminalitetsforebyggende indsats bliver kendt af relevante parter
  • deltage i udvikling af indsatser og medvirke til godt samspil mellem individindsatser, specifikke og generelle forebyggelsesindsatser
Om dig
Vi forestiller os, at du har en pædagogisk/socialfaglig uddannelse – eller at du kan dokumentere erfaringer på tilsvarende niveau. Og så kan du dokumentere solid, praktisk erfaring fra arbejde med mennesker i udsatte positioner.

Derudover forestiller vi os, at du:
  • har kendskab til forebyggelse og erfaring med målgruppen, dvs. børn og unge med risikoadfærd
  • har teoretisk indsigt i bl.a. ungdomsliv, tilhørsforhold og mental sundhed og kan omsætte denne til praksis
  • har teoretisk og metodiske forudsætninger for at arbejde målrettet med forandringsprocesser
  • kan arbejde selvstændigt inden for jobbets rammer
  • kan agere og fungere i krydsfeltet mellem forskellige dagsordener og interesser
  • har stærke relationelle kompetencer
  • evner at se og vurdere en sag fra flere perspektiver
  • har god selvindsigt og står roligt i komplekse og til tider konfliktfyldte processer med børn, unge og forældre
  • har erfaring med udendørsaktiviteter, streetsport eller andet, der som metode kan understøtte relationsopbygningen til børn og unge, der står uden for eller på kanten af stærke fællesskaber
  • bidrager til at gøre arbejdspladsen til et godt redskab for opgaveløsningen
  • bidrager til psykologisk tryghed på arbejdspladsen i dit samarbejde med kollegaer og ledelse
  • har vilje og evne til løbende at kompetenceudvikle dig
  • har kørekort
Vi tilbyder
Vi tilbyder en arbejdsplads, der:
  • Vægter at møde børn, unge, deres familier og samarbejdspartnere i øjenhøjde
  • Finder stor værdi i team- og det tværprofessionelle samarbejde
  • Værdsætter en engageret/passioneret mangfoldig personalegruppe og et mangfoldigt vidensgrundlag
  • Er bredt sammensat fagligt, kompetencemæssigt samt i forhold til alder og etnicitet
  • Arbejder på at lykkes med vores kerneopgave via fælles indsats
  • Tilbyder fleksibilitet, spændende og udfordrende arbejdsopgaver i en uforudsigelig hverdag
  • Er nysgerrige på ny viden og erfaring – lokalt som nationalt
  • Prioriterer trivsel og et sundt og udviklende arbejdsmiljø
Løn- og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til gældende overenskomst mellem KL og den forhandlingsberettigede organisation.

Stillingen er på 15 timer og forventes besat pr. 1. januar 2024 eller hurtigst muligt derefter.

Vil du vide mere?
For flere informationer opfordres du til at tjekke SSP Odenses hjemmeside. Ønsker du at vide mere om jobbets mangeartede opgaver, er du også velkommen til at kontakte kst. afdelingsleder Gülcan Celiker på 24 75 23 37 mellem kl. 15.00 og 17.00 på hverdage. 

Det praktiske
Ansøgningsfrist er fredag den 10. november 2023.

Der udvælges kandidater til stillingen mandag den 13. november 2023, og der vil efterfølgende blive indkaldt til ansættelsessamtaler telefonisk. Ansættelsessamtalerne bliver afholdt torsdag den 16. november 2023. Ved samtalerne vil kst. afdelingsleder Gülcan Celiker og to medarbejderrepræsentanter deltage.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Odense Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Odense Kommune, Egeparken 2A, 6., 5240 Odense NØ

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 10-11-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5931791

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet