Projektleder til faldforebyggelsesprojekt i Ældre- og Handicapforvaltningen

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet


Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune vil i et 2-årigt projekt arbejde med at undersøge og afprøve mulige tiltag, som kan hjælpe borgerne og medarbejderne med at forebygge fald samt forebygge gentagende fald. Projektet vil være inddelt i flere faser, som du kan læse mere om længere nede i opslaget.

Fald er den mest almindelige form for ulykke blandt ældre mennesker. At falde går ikke kun ud over det fysiske helbred, men kan også have store psykiske og sociale følger. Ældre mennesker, der er faldet én gang, har to til tre gange større risiko for at falde igen inden for et år, hvis der ikke handles på det, der var grunden til det første fald. Fald kan have store fysiske, psykiske og sociale konsekvenser for det enkelte menneske.

Derfor er det afgørende at arbejde med at identificere risikofaktorer, der kan nedsætte risikoen for faldulykker og relateret sygdom, nedsættelse af funktionsevnen og død. Der er oftest flere årsager til et fald, og derfor er det vigtigt at se bredt på risikofaktorer.

Lidt mere om projektet:

  1. I første fase skal der laves baseline undersøgelse, der skal bruges i forhold til de fremtidige afprøvninger af indsatser. Afdækningen vil tage udgangspunkt i data fra fald- og udredningsskemaer samt en kvalitativ analyse, hvor faggrupperne vil deltage i fokusgruppeinterviews for yderligere afklaring af samarbejdet og arbejdsgangene.
  2. I anden fase undersøges tidligere indsatser i forhold til andre kommuners håndtering af fald, herunder erfaringer fra I sikre hænder, Sundhedsstyrelsen, samt interne arbejdsgruppemøder, der skal bidrage til udviklingen af prøvehandlinger til forebyggelse af fald. Nogle indsatser vil have til formål at forebygge første fald, andre vil have større fokus på forebyggelse af gentagelse af fald.
  3. Tredje fase handler om afprøvning af de udviklede indsatser. Her vil der blive arbejdet ud fra forbedringsmodellen PDSA, der skal sikre, at der løbende følges op på indsatsen og at indsatsen ved succes gradvis kan skaleres op til flere områder og arbejdspladser. 
  4. I fjerde fase analyseres de enkelte indsatser. De indsatser med størst succes implementeres bredt i hele organisationen.
Som vores nye kollega vil du blive en del af teamet i Læring og Udvikling, hvor 20 medarbejdere arbejder i et fagligt spændende arbejdsmiljø med udfordrende arbejdsopgaver. Du kan i høj grad selv tilrettelægge dine opgaver og vil også indgå i et bredt samarbejde med kollegaer i teamet, i forvaltningen, ledere på plejehjem, i hjemmeplejen, på botilbud samt andre relevante samarbejdspartner.

Det er derfor en fordel hvis du:
  • Har interesse i og gerne erfaring med projektledelse og flair for databehandling
  • Har viden om og erfaring med faldforebyggelse
  • Kan se værdien af at arbejde tværfagligt
  • Har en sundhedsfaglig baggrund
  • Er systematisk og struktureret i dit arbejde
Vi tilbyder
En stilling på en spændende og udfordrende arbejdsplads med mulighed for faglig udvikling, gode kollegaer og varierende arbejdsopgaver. Vi lægger vægt på personlig udfoldelse og trivsel, et engageret fagligt miljø, mulighed for at bidrage til områdets og afdelingens udvikling, samarbejdsrelationer på tværs af fagligheder. En afdeling, hvor vi er opmærksomme på hinanden, prioriterer frokostpause i hinandens selskab og hvor der er plads til smil og grin, selv når tingene skal gå stærkt.

Om os
I Odense Kommune tror vi på, at alle kan og vil noget. Vi arbejder i en stabsfunktion, hvor vores vigtigste opgave er at understøtte vores fælles kerneopgave i Ældre- og Handicapforvaltningen. At samarbejde med og støtte de mennesker, vi møder, så de kan leve deres liv med bedst mulig livskvalitet. Vores kerneværdier i dette samarbejde er den rehabiliterende tilgang samt vores høje faglighed. Som konsulent vil din primære opgave være at bidrage til den faglige understøttelse og udvikling af området i sammenhæng og helhed med den øvrige forvaltning. Du bliver en del af et stærkt team med engagerede og fagligt dygtige kollegaer, der løser mange forskellige opgaver og har mange samarbejdsflader. I Team Læring og Udvikling er vi en bred tværfaglig kollegakreds, der sætter sparring og dialog højt og inspireres af viden og erfaring. Vi lægger vægt på at have det godt sammen både fagligt og socialt, og vi vil gerne hjælpe hinanden, når behovet og opgaven kalder på det.

Løn- og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst mellem KL og den forhandlingsberettigede organisation.
Stillingen er tidsbegrænset 2 år, 37 timer/ugen og med ansættelse 1. januar 2024.

Vil du vide mere?
Hvis du vil høre mere om jobbet og os er du velkommen til at kontakte projektleder Andreas B. Jürgensen 21 99 23 26 eller Chef for Læring og Udvikling Gry Bjerg på 21 49 42 01.

Du kan læse mere om forvaltningen og vores organisering her.

Det praktiske
Ansøgningsfristen er den 8. november 2023. Du kan forvente at blive kontaktet den 10. november 2023 for invitation til samtale. Vi afholder samtaler den 14. november 2023.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Odense Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Odense Kommune, Ørbækvej 100B, st., 5220 Odense SØ

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 08-11-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5931847

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet