Carlsberg er kendt for deres øl, men deres forskningslaboratorium har også spillet en betydelig rolle i udviklingen af nye teknikker og viden inden for naturvidenskab. Foredraget vil fokusere på laboratoriets historie og deres bidrag til forskning i gær og klimatolerante planter.
Videnskab bag det gode ølLederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund vil tage deltagerne med på en rejse gennem ølproduktionens verden. De vil fortælle om forædling af byg og humle, og hvordan disse ingredienser dyrkes bæredygtigt. Der vil også være fokus på maltningens rolle i at skabe forskellige malttyper med unikke smagsprofiler.
Innovative gærtyper og klimatolerante fødevarerCarlsberg Laboratorium arbejder også på udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen. Foredraget vil give indsigt i den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, som kan forbedre planters egenskaber under skiftende klimaforhold.
Smagsprøver og historiske fundUnder foredraget vil deltagerne få serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper, der vil blive gennemgået i løbet af aftenen. Derudover vil der være præsentation af fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som giver indblik i fortidens klima og planteverden.
Praktisk Information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Holluf Pile Bibliotek, Nøglens Kvarter 10, 5220 Odense SØ
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget og pladsreservation her.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her