Nye lynladepunkter på vej ved BAUHAUS’ varehus

Foto: Et nyt samarbejde mellem energiselskabet OK og BAUHAUS skal sikre, at elbilister får nem adgang til lademuligheder ved byggevarehusets parkeringspladser.
dato

Et nyt samarbejde mellem energiselskabet OK og BAUHAUS skal sikre, at elbilister får nem adgang til lademuligheder ved byggevarehusets parkeringspladser.

OK har indgået en aftale med BAUHAUS om etablering og drift af 38 lynladere til elbiler foran 12 af byggevarehusets i alt 19 varehuse i Danmark. Inden udgangen af 2024 forventes de nye ladepunkter at være klar til brug, og sammen vil de to virksomheder desuden arbejde på at afdække mulighederne for de resterende lokationer.

”I samarbejde med BAUHAUS gør vi det nemmere og mere attraktivt at være elbilist, for snart kan kunderne fylde indkøbskurven og få strøm på bilen på samme tid – og lige præcis den mulighed tror vi på er et vigtigt skridt mod at få endnu flere til at vælge elbilen til,” siger Kenneth Risborg Korsgaard, OK’s markedsdirektør inden for e-mobilitet.

”Vi er glade for at have landet den her aftale med BAUHAUS, og jeg ser frem til at fortsætte den gode dialog omkring de resterende lokationer,” supplerer Helle Søndergaard, OK’s partner development manager.

En aftale der gavner kunderne
Hos BAUHAUS er der også glæde at spore. Byggevarehusets økonomidirektør, Kim Gravesen, ser frem til, at kunderne kan få glæde af ladestanderne.

"Med den nye aftale bidrager vi til etableringen af vigtig infrastruktur, og det ser vi som en fordel for omstillingen af den danske vognpark. Samtidigt er det en god service til vores kunder, som får mulighed for at oplade deres elbiler, imens de besøger vores varehuse," siger Kim Gravesen.

På de kommende ladestandere er der to ladeudtag, og det betyder, at hver enkel ladestander kan forsyne to ladetrængende elbilister med strøm samtidigt. Aftalen inkluderer således 76 lynladepunkter med en ladeeffekt på op til 120 kW, 240 kW og 400 kW.

Her placeres ladestanderne:

  • I første omgang etableres der 38 lynladere med 76 ladeudtag foran 12 varehuse hhv. Gladsaxe, Valby, Kolding, Tilst, Glostrup, Aalborg, Esbjerg, Holbæk, Odense, Roskilde, Sønderborg og Vejle.
  • Som en del af aftalen får BAUHAUS desuden etableret ladestandere til sin egen bilflåde.
Kilde: OK
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.