Miljøstyrelsen søger studerende med interesse for bæredygtig mode og tekstil

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Miljøstyrelsen er en del af Miljøministeriet og myndighed på miljø- og naturområdet. Vi arbejder for rig natur, rent vand, sikker kemi og grøn produktion. Vores kerneopgave er at omsætte natur- og miljølovgivningen til virkelighed, og målsætningen er at balancere hensynene til både beskyttelse og benyttelse. Miljøstyrelsen er landsdækkende og har ca. 1100 medarbejdere. Styrelsens hovedkontor med ca. 700 arbejdspladser har til huse i Odense. Vi er en organisation, der bygger på et stærkt, fagligt fundament, og hvor nye og erfarne medarbejdere arbejder, skaber og lærer sammen. Det er en fælles ambition at skabe grobund for en sjov og spændende hverdag med en rig idékultur og en arbejdsplads, der er en af statens bedste. Og det er ambitionen at gøre det samtidig med, at vi har øjne og ører på natur og miljø i Danmark.

Opgaver i enheden og organisering
Cirkulær Økonomi og Affald arbejder med at understøtte virksomheder, det offentlige og borgeres omstilling til en mere cirkulær økonomi, der kan bidrage til at mindske klimaaftrykket fra den danske affaldsproduktion. Vores faglighed er høj både inden for det affaldstekniske område, det juridiske område og på affaldsdataområdet, hvor affaldsdatasystemet understøtter vores øvrige områder. Enheden Cirkulær Økonomi og Affald har ca. 110 medarbejdere og tre kontorchefer. Enheden er organiseret i teams fordelt under seks funktionsledere.

Det Nordiske Tekstilsamarbejde
Du vil komme til at arbejde på projektet Det Nordiske Tekstilsamarbejde, som er finansieret af Nordisk Ministerråd og som involverer landene Danmark, Norge, Sverige og Finland. Projektet handler om levetidsforlængelse af tøj og andre tekstiler, både i form af forbrugerkultur, genbrug og genanvendelse. I projektet arbejder vi med to initiativer. Det første, Active Textile Society, er en udfordring for borgere til at undlade at købe nyt tøj i 6 måneder, men i stedet opsøge cirkulære alternativer, såsom reparationer, genbrug, udlejning mm., som tilbydes af deltagende virksomheder og i samfundet generelt. Vores andet initiativ, Sharing Nordic Circular Competences, handler om vidensdeling på tværs af Norden med særligt fokus på cirkulært design og genanvendelse. Teamet, der arbejder med projektet, består pt. af 4 personer.

Vi søger en skarp studerende med flair for kommunikation
Vi søger en skarp studerende med flair for kommunikation til at hjælpe os med at gennemføre initiativerne. Arbejdet vil bestå af en bred vifte af opgaver. Det kan være udarbejdelse af kommunikationsmateriale til sociale medier, forberedelse af webinarer og workshops, udvikling og redigering af videomateriale, mindre analyseopgaver samt indsamling og præsentation af viden. Derudover kan der være mere administrative opgaver og ad-hoc opgaver, der skal løses. Der kan også forekomme enkelte opgaver, som ikke er en del af projektet, men som f.eks. relaterer sig til tekstilområdet generelt. Du vil skulle arbejde tæt sammen med teamet samt øvrige medarbejdere i enheden.

Din profil
Vi forestiller os, at du er studerende inden for samfundsvidenskab, humaniora, naturvidenskab eller en anden relevant studieretning med en bestået bachelorgrad og mindst 1 år tilbage af uddannelsen. Det er en fordel, men ikke et krav, at du har interesse for og erfaring med brug af sociale medier, Excel og kommunikationsplatforme som Microsoft Teams. Du er systematisk og grundig og har mod på at få et fagligt og praktisk indspark til studierne. Vi forventer desuden, at du:

  • Kan lide at have mange bolde i luften.
  • Kan lide at kommunikere til omverdenen.
  • Er en dygtig formidler både i skrift og tale, som kan oversætte fagligt kompliceret stof, både på dansk og engelsk.
  • Tager ejerskab for opgaverne og arbejder selvstændigt.
Vi forventer desuden, at du er detaljeorienteret, dynamisk og arbejdsom. Du trives i et miljø, hvor hverdagen veksler mellem detaljefokuseret behandling af data og helikopterperspektiv på formidling og kommunikation. Derudover sætter vi pris på en hyggelig snak over frokosten, der også rummer ikke-faglige emner. Dine kolleger er fagligt meget kyndige, barren er sat højt, og vi videndeler meget gerne. Erfaring, enten studie- eller erhvervsmæssigt inden for cirkulær økonomi og/eller tekstiler bliver vægtet højt, men er ikke et must for at søge stillingen.

Løn- og ansættelsesvilkår
Dine løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og en række Akademiker-organisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten), hvor du indplaceres som bachelorfuldmægtig.
Arbejdstiden er gennemsnitligt 15 timer om ugen. Der aftales faste mødedage, dog med mulighed for at aftale fleksible mødetider i eksamensperioder m.m.

Ansættelsesområdet er Miljøministeriet med tilhørende institutioner. Tjenestestedet vil være Tolderlundsvej 3-5 i Odense. Ansættelsesstart pr. 1. december 2023 eller snarest derefter. Stillingen er tidsbegrænset til 2 år.

Yderligere oplysninger
Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte funktionsleder Morten Juhl Weber på
tlf. 22 68 39 83.

Sådan søger du stillingen
Du søger stillingen ved at sende din ansøgning, CV, uddannelsesbevis m.m. senest d.
8/11 2023. Vi planlægger at holde samtaler uge 46 2023.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Odense Kommune

-Virksomheden tilbyder:

(15-15 timer ugentligt)

-Arbejdsgiver:

MILJØSTYRELSEN, Tolderlundsvej , 5000 Odense C

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 08-11-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5931411

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet