Mange kan ikke bestille tid til 3. stik

Profilbillede

“Du kan ikke booke tid, da du endnu ikke er tilmeldt et COVID-19 vaccinationsforløb.” Denne besked møder en del borgere, når de logger ind på vacciner.dk for at bestille tid til 3. stik mod corona. 

Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, har ellers kraftigt opfordret danskere over 40 år til at få 3. stik med coronavaccine så hurtigt som muligt, for at dæmme op for Omikrons fremmarch i samfundet. 

Alle borgere, der er 40 år og opefter, opfordres derfor til at få 3. vaccination 4,5 måned efter 3. stik, en invitation i e-boks er ikke nødvendigt.  

Men problemet er, at en del møder beskeden om at de “endnu ikke er tilmeldt et vaccinationsforløb.” Grunden er sandsynligvis, at de endnu ikke er indlæst i systemet på vacciner.dk. 

På vacciner.dk oplyses der, at hvis du får beskeden, selvom du har fået en invitation eller opfylder kriterierne for 3. stik, så er det en fejl, og du skal kontakte en regional hotline. 

Du kan også kontakte din læge og bestille tid til 3. vaccination. I nogle regioner er det også muligt at blive vaccineret på vaccinationscentre og på apoteket. 

Kilde: Redaktionen