Lysfest: Odense Zoo tænder lys i vintermørket

Profilbillede
dato

Skal du ind og besøge giraffer, pingviner og løver i Odense ZOO? Nu venter der dig et smukt syn i haven: ZOO er oplyst af 400.000 LED lys, på 27 kilometers lyskæder. 

Hvis du sukker efter lys i det grå novembermørke, kan du få et lysbad i Odense ZOO fire aftener om ugen: De tusindvis af lys tændes fra klokken 16. 

Du kan også besøge godt 20 boder med mad, drikke og julepynt, og hvis du er lidt tidligere på besøg i dagtimerne, kan du se forestillingen "Zoofus og Zoofie". 

Du kan også møde nogle drillenisser rundtomkring i haven, det er børn- og unge-skuespillere, instrueret af Carsten Friis.

Lys er dejligt, men hvor meget belaster lysfesten egentlig klimaet? Bjarne Klausen, direktør i ZOO, er med på at 400.000 lys kan virke som meget i en tid, hvor vi skal passe på klimaet. 

De aftener, hvor lysene er tændt, vil samlet set give en ekstra el-regning på 10-12.000 kr, fortæller han til Fyens.dk. Ifølge Bjarne Klausen giver det ikke et stort klima-aftryk, da LED-lys ikke bruger meget energi. 

Lysfesten åbner fredag den 19. november 2021 kl. 16, og du kan opleve lysene og de hyggelige aktiviteter i ZOO til og med den 24. december. 

De mange lys vil være tændt alle torsdage, fredage, lørdage og søndage fra klokken 16-20. 

Kilde: Redaktionen