Loppesæsonen er i gang: Odense er hooked på genbrug

Foto: PR
dato

Sommeren er sæson for loppemarkeder, og 80 procent af fynboerne har købt eller solgt brugt det seneste år. Genbrugsekspert fra Odense og guider til secondhandsalg anno 2024.

Sommermånederne er højtid for loppemarkeder i Odense, og med den secondhandbølge, der er skyllet ind over landet de senere år, er tendensen kun vokset. Sidste år handlede 80 procent af fynboerne brugt i løbet af året, hvilket kun gjaldt 59 procent i 2017.

– At købe og sælge brugt, er noget, som fynboerne gør meget mere af i dag. Det er blevet nærmest for alle, og der er også flere, der virkelig går op i det. Det har gjort, at kvaliteten generelt er blevet højere, forklarer Emilie Albjerg, der er indehaver af Børneloppen i Odense, der faciliterer handel med brugt børnetøj, -sko og -ting.

Genbrug er blevet bedre
Ifølge Genbrugsindekset 2023, som er en kortlægning af danskernes genbrugsvaner på tværs af genbrugsplatforme udgivet af DBA, har 80 procent af fynboerne købt eller solgt brugt i løbet af 2023. I 2017 gjaldt det kun 59 procent. Den hastige udvikling i danskernes forhold til genbrug mærker man tydeligt hos Børneloppen i Odense, der særligt bemærker én ting i udviklingen. 

– Den store interesse for køb og salg af genbrug har også betydet, at det er blevet sværere at sælge ting, hvis de ikke er i orden. Der er simpelthen mere at vælge imellem for køberne og flere sælgere at konkurrere mod, siger Emilie Albjerg, som har følgende gode råd til at skabe succes med genbrugssalget, uanset om det er online, på et loppemarked eller i en loppebutik som Børneloppen i Odense.

Sådan laver du en god loppestand

  • Husk kvaliteten er steget, og hold en standard, du kan stå inde for.
  • Smid det plettede og hullede tøj i containeren, hvor selve materialerne også finder vej til genbrug.
  • Vask tøjet, tør tingene af, og sørg for, det ser ordentligt ud. Men undgå parfumerede vaske- og rengøringsmidler.
  • Sæt en ordentlig pris, og gør det efter, hvad du selv ville give for en tilsvarende brugt vare – ikke hvad du selv har givet.
  • Gør det let for dine kunder at skabe overblik, og sæt tingene pænt op.
  • Et sidste touch kan være at ordne tingene efter farver, størrelser, varetype eller andet, så køberen fristes af flere ting på én gang. 

Børneloppen er en landsdækkende kæde af loppesupermarkeder, hvor private kan sælge og købe alt til børn – tøj, legetøj, barnevogne, ventetøj og meget mere. Børneloppen gør det sjovt og overskueligt at shoppe og sælge genbrug til børn. Læs mere på www.boerneloppen.dk

Kilde: Børneloppen
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.