FAM OUH er blandt Danmarks største akutmodtagelser
I FAM er der ansat 14 speciallæger, heraf to professorer i akut medicin, samt en cheflæge.
Dertil kommer 2 HU-læger, 11 introduktionslæger samt 6 KBU-læger. Yderligere 9 KBU-læger har halv tid i FAM og halv tid på geriatrisk, lungemedicinsk eller gastroenterologisk afdeling.
Herudover bemandes FAM med vagthold fra seks intern medicinske grenspecialer bestående af bagvagt 1 (speciallæge), bagvagt 2 (hoveduddannelseslæge), 2 forvagter, sweeper samt medicinsk mellemvagt. Alle vagthold er i tilstedeværelsesvagt. Ortopædkirurger, parenkymkirurger og neurologer er ansat i specialafdelinger med tjeneste i FAM og de modtager alle deres akutte patienter i FAM. FAM modtager i tillæg akutte patienter fra specialerne gyn/obs, pædiatri, thorax- og karkirurgi samt neurokirurgi, som alle ses af læger fra de relevante specialer.
Uddannelsens sammensætning
Introduktionsstillingerne i akutmedicin på OUH er sammensat med 4 måneder i akutmedicin/intern medicin fulgt af 3 måneder i ortopædi og 3 måneder i parenkymkirurgi, hverefter der afsluttes med 2 måneder i akutmedicin/intern medicin. Efter aftale kan introlægen efter nogle måneders ansættelse se patienter fra alle 3 specialer samme dag.
Alle specialer er fysisk samplaceret i FAM-bygningen. I det intern/akutmedicinske forløb superviseres der af HU- og speciallæger i akutmedicin og intern medicin. I forløbene i de kirurgiske afdelinger superviseres der af HU- og speciallæger i ortopædi og kirurgi. På OUH modtages de præhospitalt uafklarede patienter i den akutmedicinske del af FAM, men hovedvægten af patienter er intern medicinske.
Introduktionslæger indplaceres som mellemvagt. Ved mangel på erfaring i intern medicin startes som forvagt.
Ud over obligatoriske kurser i klinisk vejledning omfatter introduktionsuddannelsen i akutmedicin ved OUH også kurser i bl.a. ABCD-gennemgang, medicinsk nødkaldstræning og hjertestopsundervisning. I alt tilbydes årligt 10 kursusdage, hvoraf EMCC og vejleder-kursus er obligatorisk og resten kan planlægges efter introduktionslægens interesseområder.
Arbejdsområder:
Introduktionslægen skal være interesseret i at fungere i en uddannelsesintensiv afdeling med fokus på patientbehandling af høj kvalitet integreret med uddannelse af ligeledes høj kvalitet af både yngre kolleger, herunder studerende, i forskellige uddannelsesforløb samt tværfagligt personale.
Stillingen indebærer, at introduktionslægen sammen med det øvrige vagthold udarbejder kliniske vurderinger, indlæggelsesjournal samt udrednings- og behandlingsplaner på akutte patienter. Herudover stuegang og medicinske nødkald.
Vi forventer, at introduktionslægen er interesseret i at anvende akut ultralydsdiagnosticering efter behørig oplæring.
Vi forventer at afholde samtaler efter kl. 16 d. 13. maj.
Funktionsbeskrivelse kan rekvireres hos sekretær for afdelingsledelsen, Anne-Sofie Pii, anne-sofie.pii@rsyd.dk eller tlf. 65414768
Se vores velkomstbrochure til nye medarbejdere her
Læs også gerne vores visionsplan her
Og tek os ud på sociale medier: Facebook, Instagram og Linkedin
Yderligere oplysninger kan indhentes hos:
Ledende Uddannelsesansvarlig overlæge Sune Laugesen
Fælles Akutmodtagelsen, FAM
OUH/Odense Universitetshospital
sune.laugesen@rsyd.dk
Cheflæge Poul Henning Madsen
Fælles Akutmodtagelsen, FAM
OUH/Odense Universitetshospital
tlf. 6541 2673
mobil 2499 4483
E-mail: poul.henning.madsen@rsyd.dk
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Odense Kommune
-Virksomheden tilbyder:
dagarbejde aftenarbejde natarbejde weekendarbejde
-Arbejdsgiver:
Odense Universitets Hospital, J.B. Winsløws Vej, 5000 Odense C
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 02-05-2025;
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/ea0972e9-1a4e-4198-8c44-dcb1667334cf