Vi søger ansøgere til et fuldt finansieret ph.d.-stipendium ved Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik, Odense Universitetshospital. Der er tale om en tidsbegrænset 3-årig fuldtidsstilling, hvor startdatoen er fleksibel, men vi håber at byde vores nye kollega velkommen den 1. april 2025. Den Ph.d.-studerende vil i projektperioden samtidigt være tilknyttet Klinisk Institut, Syddansk Universitet, Odense, og vil efter ansættelse blive indskrevet som ph.d.-studerende ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet.
Beskrivelse af ph.d.-projektet
Ph.d.-projektet LAVA fokuserer på de langsigtede mentale helbredskonsekvenser efter vold mod socialpædagoger i deres arbejde. Vi ved, at socialpædagoger har en øget risiko for at udvikle PTSD og udbrændthed som følge af arbejdsrelateret vold, men progressionen af disse tilstande er endnu ikke velbelyst. Projektet har til formål at undersøge de langvarige mentale helbredskonsekvenser som følge af vold i arbejdet, undersøge sammenspillet mellem hhv. PTSD og udbrændthed, samt undersøge betydningen af psykosociale arbejdsmiljøfaktorer, som kan være beskyttende eller forværrende ift. udvikling af mentale helbredskonsekvenser. Projektet bygger på et allerede indsamlet datasæt, der dækker en femårig periode og tager udgangspunkt i en population af 2.700 socialpædagoger.
I ph.d.-projektet forventes det, at forskellige statistiske analyser for gentagne målinger anvendes. Derfor søger vi en ph.d.-studerende med erfaring i kvantitative metoder fra kandidatstudiet, som er nysgerrig på at arbejde med kvantitative metoder og som har lyst til at lære nye statistiske metoder, når det er nødvendigt. I løbet af projektperioden vil der være gode muligheder for at deltage i kurser, hvor den ph.d.-studerende vil kunne tilegne sig relevante metodiske kompetencer.
I det daglige vil den ph.d.-studerende arbejde ved Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik, Odense Universitetshospital og blive en del af et støttende forskningsmiljø med andre ph.d.-studerende og seniorforskere i tæt tilknytning til klinisk praksis.
Projektet er finansieret af Arbejdsmiljøforskningsfonden, og den ph.d.-studerende vil undervejs i projektet blive støttet af et kompetent vejlederteam. Vejlederteamet består af projektansvarlig, ledende psykolog Jesper Pihl-Thingvad (hovedvejleder) og projektleder, psykolog og forsker Nanna Lindekilde (bivejleder), begge fra Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik, Odense Universitetshospital, og Klinisk Institut, Syddansk Universitet. Derudover omfatter vejlederteamet lektor Maria Vang (bivejleder) fra Videnscenter for Psykotraumatologi, Syddansk Universitet, samt seniorforsker Lars Peter Sønderbo Andersen (bivejleder) fra Arbejdsmedicinsk Klinik – Universitetsklinik, Gødstrup Hospital. Projektet har desuden tilknyttet professor Ask Elklit fra Videnscenter for Psykotraumatologi, Syddansk Universitet, og professor Lars Louis Andersen fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.
Arbejdsopgaver
Som ph.d.-studerende, vil du løbende modtage vejledning, og det forventes at du vil varetage følgende arbejdsopgaver:
- Medansvar for planlægning, koordinering og gennemførsel af forskningsprojektet.
- Gennemførsel af statistiske analyser.
- Deltagelse i kurser med henblik på kompetenceudvikling.
- Publicering af videnskabelige artikler i internationale, peer-reviewed tidsskrifter.
- Deltagelse i nationale og internationale konferencer.
Vi søger en person med interesse for både psykologi og kvantitativ metode. Vi opfordrer kandidater med baggrund inden for sundhedsvidenskab, samfundsvidenskab eller matematik til at søge.
Ideelt set bør ansøgere have følgende kvalifikationer:
- En afsluttet kandidatgrad i sundhedsvidenskab, samfundsvidenskab eller matematik. Kandidater, der forventer at afslutte deres uddannelse i sommeren 2025, er også velkomne til at søge, hvis de øvrige kvalifikationer er opfyldt.
- Godt kendskab til kvantitativ metode og statistik
- Flydende engelsk i både skrift og tale.
- Forskningsmæssig erfaring (fx fra bidrag til konferencer eller arbejde som forskningsassistent).
- Kendskab til statistiske programmer som R, Stata eller SPSS er en fordel.
- Danskkundskaber er en fordel.
Yderligere information
For mere information om stillingen kontakt:
- Nanna Lindekilde, projektleder, psykolog og forsker, Ph.D., Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik, Odense Universitetshospital og Klinisk Institut, Syddansk Universitet. E-mail: nanna.lindekilde@rsyd.dk
- Jesper Pihl-Thingvad, projektansvarlig, ledende psykolog, Ph.d., specialist i psykotraumatologi, Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik, Odense Universitetshospital, og Klinisk Lektor ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet. E-mail: jesper.pihl-thingvad@rsyd.dk
Ansøgningsproces
Ansøgningen skal indeholde:
- En motiveret ansøgning, der beskriver ansøgerens motivation og kvalifikationer for stillingen (maks. 2 sider).
- Et detaljeret CV.
- Kopier af eksamensbeviser.
- Eventuelle publicerede forskningsbidrag (fx en poster eller en artikel).
Ansøgningsfristen er den 1. marts 2025 kl. 12.
Jobsamtaler forventes afholdt den 12. og 13. marts 2025.
Den valgte kandidat vil blive bedt om at søge optagelse på ph.d.-skolen ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet. Ph.d.-programmet vil blive gennemført i overensstemmelse med fakultetets regler og Bekendtgørelsen om ph.d.-uddannelsen ved universiteterne (ph.d.-bekendtgørelsen).
Løn og ansættelsesvilkår fastsættes efter gældende overenskomster for ph.d.-studerende.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Odense Kommune
-Virksomheden tilbyder:
dagarbejde
-Arbejdsgiver:
Odense Universitets Hospital, J.B. Winsløws Vej, 5000 Odense C
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 01-03-2025;
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/00e29e31-bbaf-4a0d-8e3f-bff06fd50bfa