Carlsberg er ikke kun kendt for deres øl, men også for deres betydelige forskningsindsats. Laboratoriet har gennem årene stået bag store videnskabelige opdagelser som rendyrkningen af gær og udviklingen af pH-skalaen. Under foredraget vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund dele indsigter i, hvordan deres forskning har forbedret ølproduktionen og bidraget til grundlæggende naturvidenskab.
Fra maltning til alkoholfrit ølDeltagerne vil få et indblik i forædlingen af byg og humle og lære om bæredygtig dyrkning. Derudover vil der blive præsenteret nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at påvirke smagen negativt. Foredraget inkluderer også smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som vil blive serveret i takt med præsentationen.
Klimatolerante fødevarer og fortidens planterEn anden spændende del af foredraget vil handle om den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Her vil du høre om, hvordan fortidens planter tilpassede sig klimaet, baseret på fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra Nordgrønland.
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab". For mere information om foredraget, billeder og pladsreservation, kan du besøge dette link. Følg også foredragenes nyhedsbrev for at modtage bonusmateriale og information om kommende foredrag.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Brændekilde Forsamlingshus, Møllegyden 6, Brændekilde, 5250 Odense SV
Entré: 30 kr
Arrangør: Mette Kromann
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her