Finsk assistenttræner tilknyttes Odense Bulldogs

Foto: Odense Bulldogs. Niklas Hovivuori bliver assistenttræner i Odense Bulldogs og tilknyttes samtidig OIK.
dato

Niklas Hovivuori bliver assistenttræner i Odense Bulldogs og tilknyttes samtidig OIK.

I den kommende sæson vil 47-årige Niklas Hovivuori flankere Paul Thompson på bænken som assistenttræner for Odense Bulldogs. Her har han underskrevet en etårig kontrakt. Udover jobbet som assistenttræner vil Niklas Hovivuori også blive cheftræner for divisionsholdet i OIK.

Niklas Hovivuori har de seneste mange år boet i Sverige og taler både flydende svensk og engelsk. I sin tid i Sverige har han desuden udvidet sin træneruddannelse på Frölunda HC’s lederakademi. De seneste to sæsoner har Niklas Hovivuori været assistenttræner for Comet Halden i Norge inden turen nu går til Odense. 

”Niklas Hovivuori er en kompetent træner med de rette kvaliteter, der skal supplere Paul Thompson som assistenttræner og sammen danne et stærkt trænerteam. Udover at supplere Paul, skal Niklas også fortsætte samarbejdet mellem Bulldogs og OIK, hvor han vil stå i spidsen for de ældste årgange. Her vil Niklas få en nøglerolle i transitionen fra ungdoms- til elitespiller med henblik på talentudviklingen og sikre, at vi har det rette kendskab og viden om de lokale ungdomsspillere med potentiale til at blive en ’bobler’ omkring eliteholdet.” fortæller administrerende direktør i Odense Bulldogs, Ole Nielsen.

Netop transitionen er en vigtig del både her og nu, men også for fremtiden, og derfor glæder det også Mads Porsmose, formand i OIK, at man har fundet en stærk kandidat til at varetage trænergerningen på de ældste årgange og som assistenttræner hos Bulldogs:

”I OIK er vi superglade for at få en kapacitet som Niklas ind. Vi har haft et ønske om en udenlandsk træner med de rette kompetencer – og det får vi i Niklas. Han er moden, men er fortsat sulten på ishockeyen og har et stort fokus på udvikling af talenter. Det styrker også samarbejdet med Bulldogs, og giver en stærk trænerkonstellation med Niklas og Paul.” fortæller Mads Porsmose og tilføjer: 

”Vi ser desuden frem til samarbejdet mellem Niklas og vores sportschef, Morten Kjølby, som også har en baggrund i den svenske ishockeyskole.”

Niklas Hovivuori selv glæder sig også til at komme til Odense og trække i arbejdstøjet:

”Allerede fra den første indledende dialog med klubben har det føltes som det helt rette match for mig. Klubben virker meget professionel, og jeg har haft mange gode snakke med både Paul (Thompson) og Ole (Nielsen) omkring min kommende rolle, som jeg virkelig ser frem til at komme i gang med og samtidig blive en del af holdet omkring Bulldogs og OIK.”

Niklas Hovivuori tilslutter sig Odense Bulldogs og OIK i slutningen af juli.

Kilde: Odense Bulldogs
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.