Få indsigt i Carlsbergs forskning og smag på øllet

dato

Oplev en spændende aften i Beboerhuset i Odense, hvor Carlsbergs forskningslaboratorium præsenterer deres banebrydende forskning. Foredraget, der finder sted tirsdag den 19. november 2024 kl. 19:00, byder på indsigt i ølproduktionens videnskab og smagsprøver på fem udvalgte øltyper.

Carlsberg er kendt for deres øl, men deres forskningslaboratorium har også bidraget til betydelige videnskabelige opdagelser. Under foredraget vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund, tage deltagerne med på en rejse gennem laboratoriets forskning og udvikling.

Videnskaben bag ølproduktion

Foredraget vil dykke ned i udviklingen af ingredienser som byg og humle, og hvordan disse dyrkes bæredygtigt. Deltagerne vil lære om maltningens indflydelse på smagen og høre om nye typer gær, der kan anvendes til produktion af alkoholfrit øl uden smagsforringelse.

Klimatolerante fødevarer og fortidens DNA

Carlsbergs forskning strækker sig også til udviklingen af klimatolerante fødevarer. Teknologien bag denne forskning hjælper med at finde forbedrede egenskaber i planter, der kan tilpasse sig forskellige klimatiske forhold. Foredraget vil også berøre fundet af 2 mio. år gammelt DNA fra Nordgrønland, som kan belyse fortidens plantetilpasning.

Smagsprøver og streaming fra Aarhus Universitet

Under foredraget vil deltagerne få mulighed for at smage på fem udvalgte øltyper, der præsenteres løbende. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", arrangeret i samarbejde med Carlsbergfondet.

Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Beboerhuset, Godthåbsgade 30B, 5000 Odense C
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget her og følg nyhedsbrevet for bonusmateriale og kommende foredrag.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut