Arbejdsløsheden i Danmark er på sit laveste i ti år

Det går godt på det danske arbejdsmarked.
Profilbillede

I 2021 var det laveste andel af danskere som var uden for arbejdsstyrken set over de sidste ti år. 

Andelen af personer på mellem 15 og 64 år, der er uden for arbejdsstyrken fortsætter med at falde i 2021. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik. 

I 2021 var 755.000 danskere mellem 15 og 64 år uden for arbejdsstyrken. Det svarer til hver femte af alle i denne aldersgruppe. 

Det betyder at andelen af 15-64-årige uden for arbejdsstyrken er den laveste i de seneste ti år, viser tallene fra statistikbanken.

Tendensen, med at flere er blevet en del af arbejdsstyrken, er den seneste gode historie om et dansk arbejdsmarked, der har oplevet stor medvind i 2021. 

Beskæftigelsen har sat rekord og ledigheden er faldet til det laveste siden sommeren 2008, og antallet af kontanthjælpsmodtagere er det laveste i 15 år. 

Opsvinget har kort og godt fået flere danskere med på arbejdsmarkedet, som cheføkonom i Dansk Erhverv Tore Stramer udtrykker det. 

“Det viser med al tydelighed, at fremgangen på arbejdsmarkedet har været meget bredt funderet,” siger han. 

Cheføkonomen peger på, at det særligt er rækken af coronarelaterede tiltag så som testere og smitteopsporing, der har åbnet døren til arbejdsmarkedet både for den yngre og ældre del af arbejdsstyrken.

“De yngre under 25 år har således oplevet den største fremgang i beskæftigelsesfrekvensen igennem jobopsvinget,” siger Tore Stramer. 

Ud af de 755.000 personer, der i 2021 var udenfor arbejdsstyrken, havde en stor andel et ønske om at arbejde. 30 procent havde et ønske om at arbejde. Det svarer til 226.000 personer. 

Mangler du et job eller er du på jagt efter et nyt arbejde og bor du i Odense kan du få overblik over ledige stillinger i kommunen her

Kilde: Ritzau