Alkoholkampagnen 2021: Få hjælp til alkoholproblemet i Odense

Profilbillede
Marie Nørgaard

Danskerne har en tørstig alkoholkultur: Vi drikker gerne meget alkohol til fester og sociale begivenheder, sammenlignet med vores sydeuropæiske naboer, som kun nyder få genstande ved hvert arrangement.

Ifølge Sundhedsstyrelsens vurdering har omtrent 585.000 danskere et skadeligt alkoholforbrug, og cirka 140.000 danskere er afhængige af alkohol.

I Odense Kommune markeres Alkoholkampagnen 2021 i uge 40. Der er flere tilbud til mennesker, som har problemer med alkohol, og de pårørende. Det er Alkohol & Samfund og TrygFonden, der har lavet Alkoholkampagnen. 

I alkoholkampagnen handler det om at skabe bevidsthed om at alkoholproblemer kan ramme alle, og at der er hjælp at hente til problemet. 

I Odense Kommune kan du f.eks. få et gratis behandlingstilbud, dvs. alkoholbehandling og terapeutisk behandling til personen, der drikker for meget. Behandlingen omfatter også hjælp til de pårørende, som desværre også rammes markant af alkoholproblemet.  

“I Odense gør vi opmærksom på kampagnen på flere måder, blandt andet med citybannere i byen, med plakater og pjecer – og så med vores forskellige events. Vi håber, at kampagnen kan være med til at flere får kendskab til vores gode tilbud – og at flere derfor kommer i behandling. Det er nemlig aldrig for sent at gøre noget ved sit alkoholproblem. Og det hjælper hele familien, at man gør noget ved alkoholproblemet. Og så skal vi ikke glemme, at det er gratis, man kan være anonym i behandlingen – og sidst men ikke mindst – det virker.”

Det siger Elisabeth Jessen, leder af Alkoholbehandlingen i Odense Kommunes pressemeddelelse. 

Se mere om Alkoholkampagnen 2021 her: Alkoholkampagnen 2021

Kilde: Redaktionen