2. sejr til damerne, storsejr for 2. herrer, revanche for 3. herrer og dumme nederlag til 1. og 4. holdet

dato

Nyheden er fra Odense Basketball Klub

I weekenden blev der spillet en masse basketball. Det blev både til gode oplevelser og dumme resultater. Men alt i alt dejligt at være i gang igen! 😋👍🏀💪🔥😍

AUS 3 43-61 Odense Basketball Klub damer -

Klubbens damer var undervejs til en udebanekamp i Århus. Efter fire nederlag på stribe kunne damerne sikre sig deres anden sejr i sæsonen. Med 61-43 vinder man mod AUS 3. Coach Kim Malfroy til kampen:  "Odense started really fast on the game with good shots and quick breaks, after 5-6 minutes in the first period was Odense leading with 6-18. AUS3 could not hold our tempo and they switched to a zone defense for the entire game. Odense found not directly answer against the zone defense and AUS3 came little bit closer but  Our game plan was to play a good defense with fast breaks and let the defense not setting up. De hole game was Odense better and always with 15 to 20 points in lead. Final score 43-61."

Viby IF 2 63-55 Odense Basketball Klub 1 -

I herrernes 2. division kunne klubbens første hold desværre ikke tage to point med fra Århus. En del skader inden kampen og en skade midt i 2. periode til Coach Dwayne gjorde, at holdet ikke havde mulighed for at sikre sig to point mod Viby IF 2. Kampen ender desværre 63-55 til hjemmebaneholdet. Klubbens 1. hold har efter 8 kampe i 2. division en udlignet win-lose-score, som betyder 4 sejre og 4 nederlag.

Odense Basketball Klub 2 115-42 Esbjerg -

Storsejr til klubben oldboys! 2. herrer står nu ved 5 sejre efter 5 kampe i årets 3. division. Til kampen siger Coach Niels:  "Årets første og sæsonens femte kamp for 2. herre denne lørdag formiddag kl. 10(!) i H.C. Andersen Hallen mod Esbjergs unge drenge, der stillede 8 mand klar mod vores 10(det var jo på hjemmebane). Egentlig var 11 mand klar, men Aben var nødsaget til at blive hjemme ved konen, der venter parrets syvende barn. Han regner med at være klar næste lørdag.  Vi stillede med Gideon, Alan, Viggi, TP, Sheiken, Dåsen, Doktoren, Tøffe, Todd Jones og spillende coach Reggie Niller. Fokus var på vores forsvar fra start, og navnlig Tøffe, der ellers ikke er kendt for sit forsvar, gik meget op i at holde koncentrationen hele vejen igennem.  Det lykkedes ikke rigtig fra start, og via tre 3’ere fra Esbjerg fører vi kun 10-9 efter fem minutter. Sheiken skælder i vanlig stil ud, samtidig med at han får et hvil på bænken qua to hurtige fejl(der slet ikke var der!). Opsangen virker dog og vi vinder resten af perioden med 24-5. Gideon gør et fint indhop med tre 3’ere og 11 point i dette run. Vi fører 34-14 efter første periode.  I anden periode bytter holdene scoringer de første 7 minutter til stillingen 48-27. Dåsen laver sine patenterede brændt skud-angrebsrebound-to point et par gange samtidig med at Sheiken har let spil under kurven. Tøffe er ikke tilfreds med vores fesne forsvar. Vi slutter dog perioden godt af med et 9-2 run. Det står 57-29 efter anden periode.  ”De skal holdes under 40 point”, lyder det igen og igen fra Tøffe, der er mere tændt end nogensinde før i sæsonen. Det smitter tilsyneladende af på resten af holdet her i tredje periode, hvor Esbjerg ikke får et ben til jorden. En periode vi vinder 33-2, der indledes med en lang 2’er fra baseline af Alan, og hvor også TP med 12 point for alvor stempler ind. Todd laver årets spil, hvor han i næsten én og samme bevægelse stjæler bolden ved egen straffekastlinje og afleverer bag over sit eget hoved til to lette point til Gideon. Esbjerg får ingen lette skud og vi dominerer i alle facetter. 90-31 med 10 minutter tilbage.  Med 2 min igen af kampen fører vi 106-36, og vi har alle muligheder for at nå Tøffes mål. Men i det 9. minut scorer de 2 point og får kort efter 2 straffekast. De bliver dog brændt og håbet lever. Med under et minut tilbage går det galt! Esbjergs nr. 12, der ellers ikke har imponeret med sin skudteknik, rammer et skud fra high post lige i skægget på Sheiken, der forsøger at ryste det af sig, men inderst inde godt ved, at det er hans skyld det hele! Andreas udnytter på det groveste Esbjergs mindste og yngste spiller i posten til sidst i kampen, hvor han kræver bolden. Doktorens 98 kg kan ynglingespilleren ikke gøre meget ved. To sikre point.  Vi vinder 115-42. Selvom Tøffes dag er ødelagt, ændrer det ikke ved en meget fin og fokuseret præstation af hele holdet. Vi er stadig ubesejret og skal forsøge at holde den statistik ved lige i næste uge mod HIC ligeledes på hjemmebane."

Box Score: Reggie Niller 33, Tøffe 19, Gideon og TP 18, Sheiken 17, Viggi og Dåsen 4, Doktoren og Alan 2.

Odense Basketball Klub 3 85-72 Vejle -

Klubbens 3. herrer var mere end tilfredse efter kampen mod Vejle! Et hold, som normalt plejer at spille i 3. division og som sendte os hjem med et 105-30 i november måned, måtte desværre tage hjem uden to point i bagagen. 3. herrer spillede et godt forsvar, formåede at score i de anden ende af banen og kan nu håbe på at kunne komme tilbage i deres serie 1 pulje.

Kampen i tal: Scoring i 1. periode: 16:19 Scoring i 2. periode: 24:15 Scoring i 3. periode: 23:11 Scoring i 4. periode: 22:27

Pointfordeling på holdet - Alkis: 16 point, Martin Gøtze - 24 point, Mubarik Mohamoud Ali - 22 point, Jesper Hjembæk - 12 point,  Eric Will - 9 point, Kristian Clas Jenners - 2 point

Odense 4 44-61 Morud -

Årets første kamp betød også årets første (!) nederlag til klubbens 4. hold. Et hold, som bestod af en del Welcome U-drenge og nogle stykker fra 3. herrer formåede ikke at finde en rytme i deres angrebsspil. Det førte til mange nemme scoringer for Morud. Drengene viste ikke den nødvendige vilje i tilbageløbet og forsvarsspillet var ikke rigtig til stede. ØV ØV! Holdet kan dog stadigvæk hilse fra toppen af deres serie 1 pulje!

Kampen i tal:  Scoring i 1. periode: 13:18 Scoring i 2. periode: 11:15 Scoring i 3. periode: 10:15 Scoring i 4. periode: 10:13

Pointfordeling på holdet -  Daniel: 10 point, Steffen: 13 point, Mads Rabølle: 10 point, Kristian Clas Jenners - 2 point, Kasper - 1 point, Mubarik Mohamoud Ali - 8 point

Kilde: Odense Basketball Klub