BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Er du speciallæge i neurologi, har du interesse for ledelse og kan du etablere følgeskab, er du fagligt bredt og solidt funderet og er du optaget af at sikre sammenhængskraft mellem det primære og sekundære sundhedsvæsen for dermed at sætte Patienten Først, så er denne stilling lige noget for dig!
Vi søger pr. 1. januar 2025 en visionær og dynamisk ledende overlæge til at stå i spidsen for det akutte neurologiske område og styrke samarbejdet med det nære sundhedsvæsen. I denne nøgleposition skal du være med til at forme fremtidens neurologiske patientforløb ved at sikre sammenhæng og kvalitet mellem vores hospital, den præhospitale indsats og det nære sundhedsvæsen. Som ledende overlæge vil du spille en afgørende rolle i at gentænke, udvikle og implementere neurologiske patientforløb på tværs af fagligheder og sektorer af høj faglig kvalitet. Du skal gennem dialog sikre en tværgående udvikling af de faglige kompetencer og være med til at initiere forskning og uddannelse.
Du skal kunne navigere i komplekse sundhedsfaglige og organisatoriske strukturer. Du skal være med til at sikre, at neurologiske patienter, både i akutte situationer og i det nære sundhedsvæsen modtager den bedst mulige udredning og behandling. Denne stilling er en unik mulighed for dig, hvis du vil være med til at drive innovation og kvalitet inden for det neurologiske speciale på tværs af sundhedsvæsnets sektorer.
Det er Neurologisk Afdelings kerneopgave at give patienter med neurologiske symptomer den bedste hjælp og behandling til rette tid i et tæt samarbejde med patient og pårørende. Dette gør vi gennem excellent patientbehandling, uddannelse og forskning, som tilsammen understøtter vores vision om, at være en førende afdeling inden for neurologi i Danmark. Det fordrer, at vi som afdeling kan, vil og tør udfordre eksisterende strukturer og ikke mindst etablere nye og forpligtende samarbejder og fællesskaber på tværs af det primære og sekundære sundhedsvæsen. Dette vil være dit pejlemærke.
Dine arbejdsopgaver
Som ledende overlæge med funktionsansvar for den akutte neurologi og det nære sundhedsvæsen skal du gennem tværfagligt og tværsektorielt samarbejde identificere udfordringer og finde fælles løsninger med henblik på at optimere neurologiske patientflow og sikre gode overgange, således at indlæggelser reduceres, muligheder for udredning, behandling og monitorering tættere på og i patientens eget hjem fremmes og kompetencer inden for udredning og behandling i det primære sundhedsvæsen øges. Du skal samarbejde meget tæt med kliniske afdelinger, det præhospitale område, almen praksis, praktiserende speciallæger i neurologi og kommunale sundhedsaktører.
Som ledende overlæge skal du lede efter principperne i OUH’s ledelsesgrundlag og ambitionerne i patientpyramiden og derigennem understøtte OUH’s ambition om at være Patientens Universitetshospital. Du er proces- og resultatansvarlig inden for dit eget ledelsesområde med et samtidigt medansvar for de tværgående processer og resultater i hele afdelingen og på OUH som helhed. Med det afsæt skal du udfolde dit ledelsesvirke inden for fire ledelsesfelter, hvor du skal:
- Få det bedste frem i medarbejderne gennem personaleledelse
- Styrke og sikre den excellente kvalitet, udvikling og innovation gennem høj faglig ledelse
- Sikre fremdrift og målopfyldelse gennem sund driftsledelse
- Føre Neurologisk Afdeling og OUH ind i fremtiden gennem strategisk ledelse
Neurologisk Afdeling varetager den postgraduate videreuddannelse af læger samt uddannelse af lægestuderende samt af studerende indenfor en lang række sundhedsfaglige studieretninger. Der lægges derfor stor vægt på interesse i og erfaring med supervision og udviklende feedback.
Vores ledelsesteam
Som leder på OUH er du med til at vise vejen i forhold til at sætte Patienten Først ved at sikre, at medarbejderne er klædt godt på til kerneopgaven. Du indgår i afdelingens tværfaglige ledergruppe som udgøres af afdelingsledelsen, ledende overlæger, oversygeplejersker, overterapeut, overbioanalytiker, sekretariatsleder og projektleder. Her vil du være medansvarlig for de værdier og visioner afdelingen arbejder efter. I ledergruppen vil du få rig mulighed for sparring og lederudvikling.
Neurologisk Afdeling har siden 2021 været i gang med en stor transformationsproces, som skal gøre os klar til det nye OUH. Denne proces - N på vej mod det nye OUH – skal du i høj grad kunne bidrage proaktivt til og sætte dit præg på.
Vores afdeling
Neurologisk Afdeling varetager udredning, diagnostik, behandling og rehabilitering af patienter fra Fyn og omkringliggende øer på hoved- og regionsfunktionsniveau samt af patienter fra hele Region Syddanmark på en lang række højt specialiserede områder. Afdelingen dækker samtlige subspecialer inden for det neurologiske område. Neurologisk Afdeling er beliggende på to matrikler, henholdsvis i Odense og i Svendborg.
Neurologisk Afdeling har syv professorer i klinisk neurologi, i alt 24 overlæger og 13 afdelingslæger. Dertil over 25 læger i uddannelsesstillinger. I alt har Neurologisk Afdeling ca. 340 medarbejdere.
Afdelingen har et sengeafsnit i Odense med 14 cerebrovaskulære senge og 11 senge for almen neurologi. I Svendborg har afdelingen et neurorehabiliteringsafsnit med 32 senge samt to semineurointensive senge beliggende på Intensivt Afdeling. Vores ambulatorier består af tværfaglige teams indenfor samtlige subspecialer. Akutte neurologiske patienter vurderes i den neurologiske del af Fælles Akutmodtagelse (FAM) i Odense.
Klinisk Neurofysiologisk Afsnit er en integreret del af Neurologisk Afdeling og varetager EEG, ENG, EMG, PSG og MSLT, evokerede potentialer, intraoperativ monitorering ved hjerne- og rygkirurgi (IOM) samt testning af det autonome nervesystem.
Neurologisk Forskningsenhed er en del af Klinisk Institut ved det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Syddansk Universitet (SDU). Forskningen varetages af syv professorer samt lektorer med tilknyttede ph.d.-studerende ved enheden.
Neurologisk Afdeling indgår i tæt samarbejde med Neurobiologisk Forskning, Institut for Molekylær Medicin (IMM), SDU med to affilierede professorer.
Vores forventninger og dine kvalifikationer
- Du er speciallæge i neurologi med dokumenteret solidt, bredt og indgående kendskab til og erfaring med den akutte neurologi og de forskellige subspecialer
- Du har dokumenteret organisatorisk og praktisk erfaring med ledelsesopgaver, gerne kendskab til den Syddanske Forbedringsmodel, gennemført relevante ledelseskurser og interesse for kontinuerlig udvikling af dine ledelseskompetencer
- Du har et højt fagligt niveau og indgående kendskab til afsnittets kliniske opgaver
- Du formår at sætte medarbejdernes evner og udvikling i spil
- Du har relevant forskningsbaggrund såsom ph.d. eller lignende
- Du kan og vil det inkluderende og tværfaglige samarbejde både i og uden for afdelingen
- Du har et grundlæggende indblik i sundhedsstrukturerne i det primære og sekundære sundhedsvæsen
- Du arbejder målrettet med inddragelse af patienter og pårørende
- Du har stærke kommunikative og pædagogiske færdigheder såvel mundtligt som skriftligt
- Du vægter uddannelse, kompetenceudvikling, forskning og innovation højt
- Du bidrager proaktivt til et godt arbejds- og uddannelsesmiljø og sikrer god trivsel i afdelingen
- Du sikrer en vedvarende kvalitetsudvikling af afdelingens ydelser
- Du har en forståelse af Neurologisk Afdelings kerneopgave i tråd med Odense Universitetshospitals ambition om at være patientens universitetshospital og formår at tydeliggøre dette i hverdagen
Det nye OUH
I 2026 står Danmarks største nybyggede universitetshospital færdigt. Det nye OUH bygges i forlængelse af Syddansk Universitet og vil udgøre et kraftfuldt center for behandling, forskning og uddannelse i absolut topklasse. Neurologisk Afdeling N er langt i forberedelsesarbejdet frem mod det nye OUH. Vi har en fast strategi - N på vej mod det nye OUH - der løbende omsætter vores forberedelser til konkrete ændringer i den kliniske hverdag til gavn for patienten.
Løn- og ansættelsesforhold
Ansættelsen vil finde sted i henhold til Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Foreningen af Speciallæger.
Ansøgningen disponeres konkret i forhold til de syv lægeroller. Ansøgningen skal være bilagt dokumentation for autorisation, speciallægeanerkendelse og eventuel efteruddannelse. Den faglige bedømmelse af ansøger vil ske på baggrund af ansøgers oplysninger om egne kompetencer inden for de syv lægeroller.
Yderligere oplysninger
Du er meget velkommen til at kontakte cheflæge Michael Oettinger, telefon 65 41 24 76, mail: michael.oettinger@rsyd.dk
Ansøgningsfrist
Mandag den 28. oktober 2024.
Samtaler forventes afholdt i uge 46.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Odense Kommune
-Virksomheden tilbyder:
Fastansættelse: fuldtid
-Arbejdsgiver:
Odense Universitets Hospital, J.B. Winsløws Vej, 5000 Odense C
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 28-10-2024; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6129263