Uddannelsesansvarlig overlæge søges til neurologisk afdeling hos OUH med speciale i bevægeforstyrrelser

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Brænder du for arbejdet med den lægelige videreuddannelse og for det kliniske arbejde med bevægeforstyrrelser så læs mere her.

Vi udvikler vores uddannelsesfunktion. Derfor søger vi en uddannelsesansvarlig overlæge til Neurologisk Afdeling, Odense Universitetshospital (OUH) med funktion i vores Klinik for Bevægeforstyrrelser pr. 1. januar 2025 eller efter aftale.



Vores lægelige videreuddannelse

OUH er Patientens Universitetshospital i Region Syddanmark. Patientbehandling, uddannelse og forskning er tre grundlæggende og ligeværdige funktioner i vores ambition om, at være en afdeling på et universitetshospital med høj faglighed på internationalt niveau. I 2022 udkom den tredje strategi for lægelig videreuddannelse på OUH med fokus på fem indsatsområder: 1. Uddannelse som en integreret del af hverdagen. 2. Fra studietid til lægeliv. 3. Tværfagligt samarbejde. 4. Sammenhængende patientforløb. 5. Kompetenceudvikling og uddannelsesforskning.

På Neurologisk Afdeling har vi en klar ambition om, at være blandt de bedste til at varetage den lægelige videreuddannelse. Dette gælder på alle uddannelsesniveauer og indenfor de specialer hvor vi varetager videreuddannelse.

Som uddannelsesansvarlig overlæge for neurologi vil du, sammen med de to øvrige uddannelsesansvarlige overlæger for henholdsvis neurologi samt klinisk neurofysiologi, stå i spidsen for den strategi og plan som vi har udformet på baggrund af OUH’s uddannelsesstrategi 2022 – 2026. Du vil indgå i afdelingens uddannelsesudvalg og dermed få stor mulighed for at præge den lægelige videreuddannelse i de kommende år. Udvalget vil bestå af tre uddannelsesansvarlige overlæger, tre uddannelseskoordinerende yngre læger samt cheflæge. Udvalget stabsbetjenes af en afdelingsledelsessekretær.

Aktuelt arbejder udvalget med emnerne: Onboarding af uddannelseslæger, rollen som hovedvejleder, optimale strukturer og rammer for løbende erhvervelse af kompetencer indenfor de syv lægeroller i den kliniske hverdag herunder sikring og ensretning af supervision samt tværdisciplinær simulationstræning i en række kliniske scenarier.



Vores Klinik for Bevægeforstyrrelser

Vores Klinik for Bevægeforstyrrelser har ansvaret for udredning, diagnostik og behandling af patienter fra Fyn og omkringliggende øer på hoved- og regionsfunktionsniveau samt fra hele Region Syddanmark på højt specialiseret niveau. Teamet dækker klassiske bevægeforstyrrelser, behandling af dystoni og spasticitet samt udredning for normaltrykshydrocephalus (NPH). Vi har et veletablereret samarbejde med Neurokirurgisk Afdeling og Øre-Næse-Hals Afdeling. Teamet består af tre speciallæger inklusiv en professor i klinisk neurologi, ph.d.-studerende samt uddannelseslæger, sygeplejersker, terapeuter og lægesekretærer.

Forskning er meget højt prioritereret i teamet. Alle faggrupper såsom læger, sygeplejersker og terapeuter deltager i forskningsprojekter. Vi arbejder på tværs af faggrupper i et godt arbejdsmiljø, hvor høj faglighed, udvikling, forskning, uddannelse, arbejdsglæde og ordentlighed er afgørende nøgleord.



Vores afdeling

Neurologisk Afdeling varetager udredning, diagnostik, behandling og rehabilitering af patienter fra Fyn og omkringliggende øer på hoved- og regionsfunktionsniveau samt af patienter fra hele Region Syddanmark på en lang række højt specialiserede områder. Afdelingen dækker samtlige subspecialer inden for det neurologiske område. Neurologisk Afdeling er beliggende på to matrikler, henholdsvis i Odense og i Svendborg.

Neurologisk Afdeling har syv professorer i klinisk neurologi, i alt 24 overlæger og 13 afdelingslæger. Dertil over 25 læger i uddannelsesstillinger. I alt har Neurologisk Afdeling ca. 340 medarbejdere.

Afdelingen har et sengeafsnit i Odense med 14 cerebrovaskulære senge og 11 senge for almen neurologi. I Svendborg har afdelingen et neurorehabiliteringsafsnit med 32 senge samt to semineurointensive senge beliggende på Intensiv Afdeling. Vores ambulatorier består af tværfaglige teams indenfor samtlige subspecialer. Akutte neurologiske patienter vurderes i den neurologiske del af Fælles Akutmodtagelse (FAM) i Odense.

Klinisk Neurofysiologisk Afsnit er en integreret del af Neurologisk Afdeling og varetager EEG, ENG, EMG, PSG og MSLT, evokerede potentialer, intraoperativ monitorering ved hjerne- og rygkirurgi (IOM) samt testning af det autonome nervesystem.

Neurologisk Forskningsenhed er en del af Klinisk Institut ved det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Syddansk Universitet (SDU). Forskningen varetages af syv professorer samt lektorer med tilknyttede Ph.d.-studerende ved enheden.

Neurologisk Afdeling indgår i tæt samarbejde med Neurobiologisk Forskning, Institut for Molekylær Medicin (IMM), SDU.



Dine arbejdsopgaver

Stillingen ønskes besat af en speciallæge i neurologi som har dokumenteret organisatorisk erfaring med den lægelige videreuddannelse. Som uddannelsesansvarlig overlæge har du ansvaret for den lægelige videreuddannelse i afdelingen. Formel efteruddannelse indenfor ledelse vil være en fordel.

Som kliniker skal du have et dokumenteret, solidt og indgående klinisk og forskningsmæssigt kendskab til og erfaring med bevægeforstyrrelser. Arbejdsopgaverne omfatter den ambulante funktion i Klinik for Bevægeforstyrrelser, stuegang herunder søndagsstuegang samt trombolyse og EVT-funktion. Stillingen er forbundet med vagtforpligtigelse.

Du skal kunne påtage dig ledelsesmæssige samt organisatoriske udviklingsopgaver såvel i teamet som i afdelingen samt deltage aktivt i forsknings- og innovationsopgaver.

Neurologisk Afdeling varetager den postgraduate videreuddannelse af læger samt uddannelse af lægestuderende. Der lægges derfor stor vægt på interesse i og erfaring med supervision og konstruktiv feedback.



Vores forventninger og dine kvalifikationer

  • Du er speciallæge i neurologi med dokumenteret erfaring med den lægelige videreuddannelse på organisatorisk og praktisk niveau
  • Du har dokumenteret klinisk og forskningsmæssig erfaring inden for bevægeforstyrrelser sidstnævnte med en ph.d.
  • Du har gerne en formel efteruddannelse indenfor ledelse
  • Du har et meget højt fagligt niveau og indgående kendskab til afsnittets kliniske opgaver
  • Du har stærke kommunikative færdigheder såvel mundtligt som skriftligt
  • Du har stærke pædagogiske evner og kan omsætte disse gennem inddragelse af patienter og pårørende i de kliniske beslutninger
  • Du vægter samarbejde med afdelingens medarbejdere og mange samarbejdspartnere højt
  • Du deltager aktivt i forskning og innovation
  • Du vægter uddannelse og kompetenceudvikling højt
  • Du bidrager proaktivt til et godt arbejds- og uddannelsesmiljø og sikrer god trivsel i afdelingen
  • Du sikrer en vedvarende kvalitetsudvikling af afdelingens ydelser
  • Du har en forståelse af Neurologisk Afdelings kerneopgave i tråd med Odense Universitetshospitals ambition om at være Patientens Universitetshospital og formår at tydeliggøre dette i hverdagen


Det nye OUH

I 2026 står Danmarks største nybyggede universitetshospital færdigt. Det nye OUH bygges i forlængelse af Syddansk Universitet og vil udgøre et kraftfuldt center for behandling, forskning og uddannelse i absolut topklasse. Neurologisk Afdeling N er langt i forberedelsesarbejdet frem mod det nye OUH. Vi har en fast strategi – N på vej mod det nye OUH - der løbende omsætter vores forberedelser til konkrete ændringer i den kliniske hverdag.



Løn- og ansættelsesforhold

Ansættelsen vil finde sted i henhold til Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Foreningen af Speciallæger.

Ansøgningen disponeres i forhold til de syv lægeroller. Ansøgningen skal være bilagt dokumentation for autorisation, speciallægeanerkendelse og eventuel efteruddannelse.



Yderligere oplysninger

Du er meget velkommen til at kontakte uddannelsesansvarlig overlæge Asta Theódórsdóttir, telefon 30 89 66 21, mail: Asta.Theodorsdottir@rsyd.dk eller cheflæge Michael Oettinger, telefon 65 41 24 76, mail: michael.oettinger@rsyd.dk



Ansøgningsfrist

Mandag den 28. oktober 2024. Samtaler forventes afholdt i uge 46.



INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Odense Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Odense Universitets Hospital, J.B. Winsløws Vej, 5000 Odense C

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 28-10-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6126840

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet