Psykolog til vikar-stilling

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Vikariat løber fra den 15. januar 2024 eller snarest derefter og til og med den 29. februar 2025.

Ansættelsesforhold og teamsamarbejde

  • Psykologen refererer til funktionsleder/ledende psykolog i klinikken og i dennes fravær til afdelingsledelsen i Endokrinologisk afdeling M.
Foruden ledende psykolog på 30 timer og to øvrige psykologer på henholdsvist 37 timer og 7 timer ugentligt er centeret bemandet med medicinske læger, gynækologer, sygeplejersker, psykiater og sekretær, alle i deltidsstillinger. Patientgrundlaget er patienter, som oplever udfordringer i forhold til kønsidentitet, med ønske om kønsbekræftende hormonbehandling og eventuelt kirurgi.

Om stillingen
Du vil skulle arbejde i et tværfagligt team, hvor din selvstændige funktion som psykolog især vil være at udrede og støtte patienter, som opfatter sig som transkønnet og derfor ønsker kønsbekræftende hormonbehandling og eventuelt operation. Udredningen ved psykolog er samtalebaseret og foregår via en række psykolog-samtaler. Indledningsvist optages en bred psyko-social primærjournal med vægt på den kønsidentitetsproblemstilling, som patienten er henvist med, hvor det efterfølgende ved sygeplejerske også afdækkes, hvordan patienten har det i forhold til somatisk helbred.

Opfølgende samtaler efter primærjournaloptagelse har status-karakter, hvor det over tid skal sikres, at patienten er stabil både helbredsmæssigt, i forhold til funktionsniveau og i forhold til faktorer angående kønsidentitet og behandlingsønsker.

I den specifikke dialog om kønsidentitetsforhold vil psykologen skulle skabe en afklarende dialog med patienten om bl.a. kønsidentitet, seksualitet og social transition - det at kunne stå ved sig selv i sociale sammenhænge.

Psykologen har en central rolle i tværfaglige konferencer, hvor psykologsamtalerne og psykologens indstilling til eventuel hormonbehandling fremlægges på tværfaglig konference (MDT). Dette med henblik på tværfaglig drøftelse og vurdering i forhold til patientens ønske om kønsbekræftende hormonbehandling og evt. operationer.

Mange transkønnede har ikke psykiske problemstillinger ud over den frustration det giver at føle sig født i den forkerte krop. Men med en ny lovgivning fra 2018 er det gældende, at patienter, som opfatter sig som transkønnet, gerne må have f.eks. psykiatriske lidelser eller somatiske sygdomme ved siden af den kønsmæssige problemstilling. I samtalerne med patienterne vil psykologen i mange tilfælde skulle medvirke til at tage stilling til om det f.eks. er en psykiatrisk problemstilling, som farver kønsidentitetsopfattelsen, eller om kønsproblemstillingen kan ses uafhængigt af en eventuel psykiatrisk lidelse? Ved større/komplekse somatiske og psykiatriske problemstillinger inddrages lægelig ekspertise, som psykologen sparrer med.

Det forventes, at psykologen kan:

  • Tilrettelægge og koordinere hensigtsmæssige patient-udredningsforløb i samarbejde med klinikkens funktionsleder/psykolog, og at kunne rådføre sig med endokrinolog, gynækolog eller psykiater, hvis det vurderes nødvendigt ved specifikke lidelser.
  • Være god til at vurdere og formidle psykologiske problemstillinger og fremlægge på tværfaglige konferencer.
  • Gennemføre og være ansvarlig for den psykologfaglige kvalitet i centeret samt doku-mentation af denne i patientjournalen.
  • Medvirke i udvikling af samarbejdet med patienter og relevante samarbejdspartnere.
  • Gerne være nysgerrig og kreativ, idet vi møder patienter, som er meget forskellige.
Ønskede formelle kvalifikationer:

  • Psykolog med godkendt dansk autorisation og gerne med videreuddannelse som specialpsykolog, specialist i psykoterapi eller anden relevant specialistuddannelse.
  • Viden om fagområdet transkønnethed, somatik og psykiatri og interesse i tværfaglighed.
  • Gode evner til samarbejde med patienter, personale og samarbejdspartnere.
Vi tilbyder
En spændende arbejdsplads indenfor et felt, som er i rivende udvikling både klinisk, forskningsmæssigt og formidlingsmæssigt. Hvor vi bl.a. har samarbejde med kønsidentitetscentrene i København og Aalborg. Vi får henvist 17-20 nye patienter hver måned, og mødet med patienterne er spændende, idet mange af psykologiens teorier kan blive bragt i spil med henblik på at etablere ”den gode kliniske samtale”. Der tilbydes supervision ved ledende psykolog.

Vi er en arbejdsplads med højt fagligt ambitionsniveau og en forskningsbaseret tilgang til løsning af opgaver. Vi vægter tværfagligt samarbejde med respekt for de enkelte faggruppers bidrag til den samlede behandling.

Vi værdsætter et godt arbejdsmiljø med en god tone og god humor.

Løn
Jævnfør gældende overenskomst.

Arbejdssted
Center for Kønsidentitet, Endokrinologisk Afdeling M, Odense Universitetshospital.

Yderligere oplysninger kan indhentes hos
Funktionsleder og psykolog Torben Bæk Klein (telefon 20231088).

Sidste frist for ansøgning: onsdag den 20. december 2023.
Samtaler forventes at finde sted: Mandag den 8. januar 2024.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Odense Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Odense Universitets Hospital, J.B. Winsløws Vej, 5000 Odense C

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 20-12-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5952144

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet