BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
I samarbejde med Social- og Boligstyrelsen har Jobcenter Odense fået midler frem til udgangen af 2025 til et nyt projekt omhandlende en social mentorordning for borgere, der udskrives fra den regionale psykiatri til egen bolig og uden støtte efter Serviceloven.
Har du et pionérgen gemt i dig, er modig eller bare er nysgerrig på, hvordan noget kan gøres anderledes eller bedre for borgere der udskrives fra psykiatrien, så er det nu du kan komme i spil til den sociale mentorordning i Odense.
Vi søger 2 nye kolleger som sociale mentorer, hvoraf den ene stilling også har karakter af en projektlederstilling.
Om os
Job og Udvikling 3 er en del af området Jobrehabilitering 1 i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune. Vores kerneopgave er at få flere borgere i job eller uddannelse uagtet problematik og forsøger på daglig basis at hjælpe borgerne med de barrierer og udfordringer, der måtte være på deres vej.
Afdelingen består af IPS-konsulenter, vejledere, mentorer og udskrivningsmentorer, der alle både har 1:1-forløb og holdforløb for hovedsageligt aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og rehabilitanter. Vores faglige baggrund er både af pædagogisk-, social- og sundhedsmæssig karakter.
Om jobbet
Jf. Servicelovens §12 er funktionen rådgivende for målgruppen af borgere, der udskrives fra psykiatrien efter indlæggelse til egen bolig. Målgruppen kan godt fortsætte i ambulant behandling efter udskrivelsen.
Rådgivningen er telefonisk og kan variere i længde alt afhængig af borgerens behov.
Der skal indledningsvist opbygges en samarbejdsrelation, netværksdannelse og kendskab til både psykiatri(regionen) og civilsamfundet ift. de frivillige og mangfoldige tilbud og aktiviteter, herunder også forvaltningens frivillighedskonsulent samt Frivillig Center, Odense.
De sekundære samarbejdspartnere er jobrådgivere, indsatspersoner efter LAB-loven, sociale indsatser efter Serviceloven m.m.
Du/I vil i høj grad selv være med til at definere jobbet og præge funktionen herunder at udvikle rollen fra den teoretiske projektbeskrivelse til den bedst mulige praktiske udførelse.
Rent praktisk skal du også udvikle et simpelt materiale i form af pjecer, som psykiatrien kan formidlere videre til målgruppen ved udskrivelse.
Vores ideelle kandidater
Vi forventer at du/I har erfaring indenfor eller med psykiatrien(regionen), forstår rammer og vilkår for psykiatrien og ikke lader sig forstyrre af dette – vi skal nok hjælpe.
Derudover skal du:
- Arbejde struktureret og have fokus på projektets pejlemærker
- Være datadrevet – materiale tilgår fra Social- og Boligstyrelsen
- Være opsøgende til såvel psykiatrien og de frivillige tilbud og aktiviteter i civilsamfundet og Odense Kommune
- Være god til at formidle i tale og skrift. Projektleder skal afrapportere
- Acceptere at dagen kan være uforudsigelig – hvad kan borgerens behov være?
- Forstå at det er en ny opgave/funktion hvorfor vi ikke har svaret på forhånd
Løn- og ansættelsesforhold i henhold til gældende overenskomst mellem KL og den forhandlingsberettigede organisation.
Stillingerne er som udgangspunkt på 37 timer pr. uge (fuld tid).
Vil du vide mere?
For yderligere oplysninger om stillingerne er du velkommen til at kontakte afdelingsleder Kim Breide på telefon 40 21 93 01.
Du kan læse mere om projektet her.
Det praktiske
Ansøgningsfristen er den 28. januar 2024. Samtaler forventes afholdt den 30. januar 2024. Tiltrædelse hurtigst muligt eller senest den 1. marts 2024.
Skriv gerne i din ansøgning om du specifikt ønsker rollen som projektleder / social mentor eller den rene stilling som social mentor.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Odense Kommune
-Virksomheden tilbyder:
-Arbejdsgiver:
Odense Kommune, Tolderlundsvej 2, 3., 5000 Odense C
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 28-01-2024; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5973655