Medskab fremtiden for børn og unge i Odense: Ledende PPR-rolle i kompleks og tværfaglig organisation

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Har du lyst til at være medskabende af fremtidens PPR i Odense Kommune? En fremtid, hvor vi samarbejder med tværfaglige kollegaer i dagtilbud, på skoleområdet og øvrige
områder i Børn- og Ungeforvaltningen om at udvikle og styrke miljøerne omkring børnene og de unge.


Odense Kommune har en ambition om, at flere børn og unge skal deltage i almene fællesskaber. Grundfortællingen for Børn- og Ungeforvaltningen, kerneopgaven ift. Stærke Børnefællesskaber og den politiske vision for et godt børneliv ”Barn i Odense” danner fundamentet for vores fælles opgave og skaber fokus for det, vi gør. 

Din opgave i organisationen
Sammen med din tætte lederkollega for skolepsykologerne på specialområdet er du medskabende af udviklingen af PPR på skoleområdet med fokus på, hvordan PPR kan blive endnu bedre til at bidrage til skolernes arbejde med at skabe Stærke Børnefællesskaber. PPRs opgaver udspringer fra Folkeskoleloven og spænder bredt fra den konsultative indsats til den undersøgende opgave på både på individ- og gruppeniveau. Derudover løser PPR opgaver i Angstteamet, Rejseteamet og Fraværsteamet.

Som PPR-leder vil du have selvstændig personaleledelse for ca. 25 medarbejdere, som hver dag har deres virke på folkeskoler samt fri- og privatskoler i Odense. Det er en stor og mangfoldig medarbejdergruppe med en god videns-, interesse- og erfaringsbredde, der har opgaver, som er komplekse at navigere i. For at kunne lykkes med den fælles ambition er der brug for fællesskab, trivsel og stærk faglighed i afdelingen. Du vil have et tæt samarbejde med to psykologfaglige koordinatorer og de tillidsvalgte om ovenstående dagsordener.

I hverdagen vil du have mange kontakter og samarbejdsflader, herunder skoleledere, forældre og tværfaglige kollegaer på tværs af kommune og region. Kompleksiteten er et grundvilkår i opgaven og ved at være i paradokserne i en aktiv og reflekteret måde, skal du balancere mellem behovet for drifts- og stabilitetsledelse og samtidig skabe udvikling og forandring.

Om os
PPR er en del af Center for Tværfaglig Sundhed og Forebyggelse, der er organiseret i Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune. Center for Tværfaglig Sundhed og Forebyggelse er en stor tværfaglig enhed med blandt andet psykologer, inklusionskonsulenter, tale- sprog- og hørekonsulenter, ergo/fysioterapeuter, familiebehandlere og børn- ungelæger. Sammen med vores tværfaglige samarbejdspartnere internt og eksternt tilstræber vi en hverdag med god trivsel, innovative processer og høj faglighed. Som leder af PPR for skolepsykologerne på almenområdet vil du indgå i centerets tværfaglige ledelsesteam med reference til centerchefen.

Hvad kræver det?
Du har konkrete ledelseskompetencer i forhold til at lede processer med høj kompleksitet, mange interessenter og modstridende interesser. 
 
Du skal kunne aflæse de mangeartede behov og perspektiver i opgaverne samt vurdere, hvor medarbejderen, skolelederen, forældrene er henne og derefter tilpasse ledelsesindsatsen efter dette. 
Med andre ord skal du kunne lede situationsbestemt, da du står i mange forskelligartede situationer.
 
Du skal skabe grobund for engagement, følgeskab og fælles ejerskab om kerneopgaven. Du skal kunne bidrage til udviklings- og beslutningsprocesser og have blik for medarbejderinddragelse. Du skal have lyst og vilje til at tage til initiativ til tæt samarbejde med ledelseskollegaer på tværs af afdelinger og til at lede tværgående opgaver.

Du skal bidrage til at omsætte visioner og mål i organisationen til konkrete handlinger i praksis. Du kan identificere behov i praksis, der kalder på justeringer på flere niveauer i organisationen. Dit organisatoriske blik kommer fra erfaringer fra en politisk styret organisation. Derudover skal du kunne se udvikling fra et tværgående organisatorisk perspektiv.

Det er ikke essentielt, at du har psykologfaglig baggrund.  
 
Som person har du let til smil, grin og bidrager til en uhøjtidelig stemning.

Vi tilbyder
Du bliver en del af et kompetent hold af medarbejdere og ledere i Center for Tværfaglig Sundhed og Forebyggelse, som sammen med andre gode kollegaer på tværs hver dag gør en indsats for, at vores børn og unge får de bedste betingelser for at lykkes

Et godt og udviklende kollegaskab i ledelsesteamet i Center for Tværfaglig Sundhed og Forebyggelse, hvor vi arbejder ud fra tillidsbaseret ledelse, og sammen har fokus på at skabe sammenhæng mellem faglighed og trivsel såvel i det monofaglige- som i det tværfaglige regi i organisationen.

Desuden vil du kunne læne dig ind i diverse netværk og samarbejdsgrupper med andre PPR-ledere på tværs af landet

Det vil også være muligt at udvikle dit lederskab gennem coaching, seminarer og uddannelse.  

Løn- og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår aftales i henhold til gældende overenskomst mellem KL og den forhandlingsberettigede organisation.
Stillingen er på 37 t/u og ønskes besat den 1. oktober 2024.

Vil du vide mere?
Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at ringe til Centerchefen for Tværfaglig Sundhed og Forebyggelse Trine Bülow Vadum på 21 47 02 83 i uge 27 og uge 31. Send en sms og du vil blive ringet op snarligt. Alle henvendelser vil blive behandlet fortroligt.

Det praktiske
Ansøgningsfristen er den 5. august 2024.
Ansættelsessamtaler forventes afholdt med første samtale den 13. august 2024 – bemærk at indkaldelse vil ske med kort frist.
Anden samtale forventes afholdt den 20. august 2024. Kandidater, som inviteres til anden samtale, vil blive bedt om at gennemføre en personprofilanalyse i perioden mellem de to samtaler, præsentere referencer samt arbejde med en case ved anden samtale.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Odense Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Odense Kommune, Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 05-08-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6076563

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet