BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole søger en aktiv og erfaren forskningschef med solide nationale og internationale forskningsnetværk til Afdelingen for Anvendt Sundhedsforskning.
Anvendt Sundhedsforskning
Forskningsafdelingen, der indgår i Området for Sundhed, skal bidrage til at styrke sundhedsuddannelsernes videngrundlag og medvirke til at udvikle samfundets velfærdsydelser.
Forskningsafdelingen udgør den driftsmæssige rammesætning af områdets samlede forskningsaktiviteter, og afdelingen driver et tværprofessionelt forskningsprogram, der har udgangspunkt i UCL’s 5 sundhedsuddannelser, og som afvikles i samarbejde med sundhedsuddannelserne, kommunale og regionale partnere og private aktører.
I forskningsafdelingen er der en fast medarbejderstab på 6 personer bestående af docenter og forsker, samt der er tilknyttet 8 forskerstuderende til afdelingen. Endvidere har afdelingen tilknyttet 5 studentermedhjælpere.
I Sundhed har vi desuden ansat medarbejdere, som har en ph.d grad., og flere af dem har en en tilknytning til forskningsafdelingen. Flere af områdets forskere er ansat i delestillinger mellem UCL og Syddansk Universitet eller OUH som professor, lektor/adjunkt eller postdoc.
Jobprofil
Sektoren er ambitiøs på den korte bane og i de kommende år, både i forhold til at påvirke forskningsrådene, forhandle om forskningsreserven og i forhold til Danmarks positionering i EU funding-systemet. Det er derfor vigtigt, at du har erfaring med funding og hjemtagning af eksterne midler.
Som forskningschef leder og styrker du forskningsmiljøer og forskningsaktiviteter samt tiltrækker eksterne forskningsbevillinger, der fastholder den positive udvikling, der er i forskningen og forskningsprogrammerne.
Du bidrager til at udvikle karrieremuligheder for forskere ved UCL, så de ser en karrierevej i deres ansættelse.
Du ser det som din opgave at udvikle en arbejdsplads med et godt og anerkendende arbejdsmiljø og høj medarbejdertrivsel, hvor der lægges vægt på fælles løsninger og sammenhængskraft.
Forskningschefen har det overordnede forskningsfaglige ansvar i Området for Sundhed, og ledelsesansvar inkl. personaleansvar for forskningsafdelingen, der har følgende hovedopgaver:
- Ledelse af Områdets tværgående forskningsprogram.
- Etablering af forskningsprojekter med interne og eksterne partnere og varetagelse af fundraising.
- Forestår opbygning af FoU kapacitet herunder udvikling og gennemførelse af præ ph.d- og post doc programmer, etablering af ph.d forløb, samarbejde med ph.d skoler, projektvejledning m.m.
- Varetage videnomsætning mellem forskning, uddannelse og praksis og understøtte opbygning af forskningsbaseret/informeret curriculum i sundhedsuddannelserne.
- Bidrage til den samlede forskningsindsats samt samarbejde og koordinere internt i UCL.
- Etablering af indgange- og opbygning af partnerskaber til eksterne forskningsmiljøer (nationale som internationale).
Forskningsafdelingen har en særlig opgave ift. at inkludere undervisere, studerende og andre fagområder i forskningsafdelingens aktiviteter.
Forskningschefen indgår i områdeledelsen, der består af direktøren for Sundhed samt områdets tre uddannelseschefer. Områdeledelsen prioriterer og træffer strategiske beslutninger i forhold til udvikling, drift og kvalitetssikring af Området for Sundhed.
Personprofil
Vi søger en forskningschef der har:
- En relevant sundhedsfaglig baggrund, indgående kendskab til sundhedsvæsenet - gerne indenfor de genstandsfelter som UCL’s 5 sundhedsuddannelser repræsenterer.
- Forskningserfaring i forhold til anvendt sundhedsforskning og dokumenteret videnskabelig produktion.
- Erfaring med etablering af gode samarbejdsformer og brobygning mellem afdelinger og forskellige faggrupper.
- Erfaring med profilering- og formidling af forskning samt stærke kommunikationsevner.
- Evne til at opbygge, udvikle og vedligeholde relationer både internt på UCL og til en stor kreds af vigtige samarbejdspartnere.
- En lederprofil, der er dialogsøgende og anerkendende, og som går foran for at skabe muligheder og resultater for studerende, medarbejdere og samfundet.
Ansættelse
Du bliver ansat den 1. januar 2025 og ansættelsen sker i henhold til Cirkulære om aftale om ansættelse af chefer ved institutioner inden for undervisning, uddannelse og forskning på Uddannelses- og Forskningsministeriets område og relevant faglig organisation. Stillingen er en fast stilling og uden højeste arbejdstid.
Du kan kombinere din ansættelse i Anvendt Sundhedsforskning med være ansat som forsker i en anden forskningsenhed udenfor UCL. De nærmere vilkår vil aftales ved en evt. ansættelse.
Dit primære ansættelsessted vil være ved UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, Niels Bohrs Allé 1, 5230 Odense M., men du vil også skulle være til stede på UCL’s øvrige matrikler i Vejle, Odense og Svendborg.
Vil du vide mere?
Du er velkommen til at kontakte direktør Kim Bøg-Jensen på mail kibo@ucl.dk eller mobil 29 49 39 20, hvis du vil mere om stillingen.
På vores hjemmeside kan du læse mere om Området for Sunhed og Anvendt Sundhedsforskning.
Vi forventer at holde 1. ansættelsessamtale den 11. november 2024 og 2. samtale den 18. november 2024.
Ansøgning
Send din ansøgning senest den 3. november 2024.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Odense Kommune
-Virksomheden tilbyder:
-Arbejdsgiver:
UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, Niels Bohrs Allé, 5230 Odense M
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 03-11-2024; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6126242