Erfaren generalist med interesse i vandforsyning, beredskab og kritisk infrastruktur

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Miljøstyrelsen er en del af Miljøministeriet og myndighed på miljø- og naturområdet. Vi arbejder for rig natur, rent vand, sikker kemi og grøn produktion. Vores kerneopgave er at omsætte natur- og miljølovgivningen til virkelighed, og målsætningen er at balancere hensynene til både beskyttelse og benyttelse.

Miljøstyrelsen er landsdækkende og har ca. 1100 medarbejdere. Styrelsens hovedkontor med ca. 700 arbejdspladser har til huse i Odense. Vi er en organisation, der bygger på et stærkt, fagligt fundament, hvor nye og erfarne medarbejdere arbejder, skaber og lærer sammen. Det er en fælles ambition at skabe grobund for en sjov og spændende hverdag med en rig idékultur og en arbejdsplads, der er en af statens bedste. Og det er ambitionen at gøre det samtidig med, at vi har øjne og ører på natur og miljø i Danmark.

Opgaver i enheden og organisering
I Vandforsyning arbejder vi for, at borgerne bliver forsynet med rent og tilstrækkeligt drikkevand, og at spildevandet bliver håndteret forsvarligt. Vi har også ansvaret for den statslige koordinering af klimatilpasning og en række øvrige opgaver, fx regulering af rotter og svømmebade. Vandforsyning byder på spændende arbejdsområder med stor bevågenhed, politisk og i befolkningen. Du kommer til at arbejde i et travlt, fagligt, socialt og udadvendt miljø med en rar omgangsform. Vi lægger vægt på, at det er sjovt og motiverende at gå på arbejde, og at vi har travlt med det rigtige. I kontoret er vi ca. 40 kolleger opdelt i en række teams fordelt på to funktionsledere og under ledelse af to kontorchefer.

Kollega til arbejdet med beredskab, cybersikkerhed og fysisk sikkerhed
Driften skal hele tiden fungere hos de selskaber, der sørger for forsyningen af drikkevand og håndteringen af spildevand hos borgere og virksomheder. Trusselbilledet mod Danmark har ændret sig blandt andet som følge af krigen i Ukraine og gaslækagerne på North Stream 1 og 2, og samtidig er der sket en digitalisering af den danske vandforsyning.

Det betyder, at beredskab og cybersikkerhed er blevet vigtige fokusområder i arbejdet med vandforsyning – både når det gælder drikkevand og spildevand. En national strategi for cybersikkerhed er vedtaget, og Danmark står over for at skulle implementere to EU-direktiver (NIS2-direktivet om cybersikkerhed og CER-direktivet om fysisk sikring). Opgaven er allerede forankret stærkt i enheden, men vi øger bemandingen, da der kommer mere arbejde på området fremadrettet. Du vil derfor komme med på et allerede velfungerende hold – og modtage sidemandssparring.

Derudover vil ca. 1/4 af din arbejdstid det første halve år blive brugt til at sikre afslutningen på en sag om tidligere for meget udbetalt statsstøtte. Det er en sag som kræver et vedholdende fokus og forvaltningstæft i samarbejde med skattemyndighederne, særligt Gældsstyrelsen. Også her vil en grundig introduktion og sidemandssparring være på plads. Når sagen er afsluttet, drøfter vi sammen om en del af din tid fortsat skal gå til at være generel problemknuser på svære tværgående sager, eller om den skal helliges beredskabsarbejdet. Det første halvår er dermed også planlagt som en bredere indføring til kontoret.

Kvalifikationer
Vi forventer, du:

  • Har en lang samfundsvidenskabelig uddannelse med erfaring fra dansk / EU-forvaltning. Andre uddannelsesbaggrunde er også relevante i kombination med stærk forvaltningserfaring.
  • Er en dygtig formidler både i skrift og tale, som kan oversætte kompliceret stof og svære processer til håndterbare forvaltningsforløb.
  • Kan inddrage og etablere kontakt til relevante aktører og sikre et tæt og godt samarbejde i sagsgangene.
  • Er grundig og systematisk, så opgaverne kvalitetsmæssigt er helt i top.
  • Har digitale kompetencer og er vant til at navigere og inddrage digitale værktøjer i din hverdag.
  • Er både omhyggelig og initiativrig.
Vi ønsker desuden, at du er kvik, engageret og en holdspiller. Du trives i vekselvirkningen mellem arbejdet for de strategiske sigtelinjer og hurtigere fokuserede arbejdsforløb. Dine kollegaer er fagligt dygtige og videndeling er en naturlig del af arbejdsgangen i teamets mange tværfaglige opgaver. Derudover sætter vi pris på en hyggelig snak over frokosten, der også rummer ikke-faglige emner.

Løn- og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og en række Akademiker-organisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten).

Tjenestestedet vil være i Odense C, vores hovedadresse er på Tolderlundsvej 3-5.

Ansættelsesområdet er Miljøministeriet med tilhørende institutioner.

Ansøgere skal kunne opnå den nødvendige sikkerhedsgodkendelse samt kunne opretholde denne under hele ansættelsesforholdet.

Yderligere oplysninger
Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte kontorchef Thomas Emil Jensen på tlf. 21 19 43 95 eller funktionsleder Hans Peter Birk Hansen på tlf. 21 99 61 81.

Sådan søger du stillingen
Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning, CV, eksamensbevis m.m. senest den 3. januar 2024.

Vi planlægger at holde samtaler den 12. januar 2024.

Du kan forud for en evt. samtale blive bedt om at udfylde tests og/eller forberede en case.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Odense Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

MILJØSTYRELSEN, Tolderlundsvej , 5000 Odense C

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 03-01-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5959603

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet