BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Afdelingslæge i fagområdeuddannelsesstilling i allergologi til Allergicentret ved Hudafdeling I og Allergicentret, Odense Universitetshospital
Ved Hudafdeling I og Allergicentret er en fagområdeuddannelsesstilling i allergologi ledig til besættelse 1. marts 2024. Vi kan tilbyde et spændende og alsidigt job og en rigtig god uddannelse i et miljø kendetegnet af høj faglighed og rig forskningsaktivitet.
Denne stilling
Stillingen kan søges af speciallæger i dermatologi, pædiatri, lungemedicin og arbejds-/miljømedicin. Såfremt stillingen besættes af pædiatrisk speciallæge, vil ansættelsen normalt være af 1 års varighed, som led i uddannelsen til pædiatrisk fagområdespecialist. Hvis stillingen besættes af speciallæge inden for andet fagspeciale, er ansættelsen normalt af 2 års varighed, idet hele fagområdeforløbet så varetages hos os. Stillingens uddannelsesmæssige indhold svarer til Dansk Selskab for Allergologis krav til uddannelse i fagområdet allergologi. Ansøgere med relevant forskningserfaring vil blive foretrukket.
Allergicentret er en del af - og er ledelsesmæssigt forankret i Hudafdeling I. Centret har til opgave at varetage komplicerede allergologiske forløb hos børn og voksne, ved behov i samarbejde med relevante specialafdelinger.
Allergicentrets personale består af 4 overlæger (3 dermatologer, 1 pædiater), 4 afdelingslæger (2 dermatologer, 2 pædiatere), 2 reservelæger, 12 sygeplejersker 1 diætist og 3-4 sekretærer.
Centret huser Mastocytosecentret OUH (landsfunktion) og Eliteforskningscentret ORCA (Odense Research Center for Anaphylaxis), som er del af afdelingens kliniske forskningsenhed (KFE).
Allergicentrets kerneydelse er type 1 allergi, det vil sige udredning af anafylaksi, fødevareallergi, lægemiddelallergi, insektallergi og inhalationsallergi, herunder sygdomme som astma, høfeber, atopisk eksem, urticaria/angioødem og mastocytose. Centret har 10.000-12.000 ambulante besøg/år.
Stillingen indebærer udelukkende ambulatoriearbejde i dagtid, ingen vagtfunktion.
Om Hudafdeling I og Allergicentret generelt
Hudafdeling I og Allergicentret er den eneste specialafdeling i Region Syddanmark, der varetager undersøgelse og behandling af patienter med alle former for hudsygdomme, allergologiske sygdomme og seksuelt overførbare sygdomme.
Afdelingen varetager behandlinger på såvel hovedfunktionsniveau som regionsfunktionsniveau og har højt specialiseret funktion for hereditært angioødem (HAE), kontakteksem, arbejdsdermatologi, mastocytose og udredning og behandling af komplicerede allergiske lidelser inklusiv insulinallergi. Patienter modtages efter henvisning fra praktiserende læger, praktiserende speciallæger og andre hospitalsafdelinger.
Afdelingen er opdelt i 3 afsnit, der i alt modtager ca. 300 ambulante patienter dagligt.
Hudambulatoriet, Indgang 142 stuen
Foretager udredning og behandling af patienter i alle aldersgrupper med hud- og kønssygdomme (seksuelt overførbare sygdomme, genitale dermatoser, hudtumorer, operationer, lys og laserbehandling samt behandling for hyperhidrose).
Hudambulatoriet, Patienthotellet 7.sal
Modtager patienter i alle aldre til udredning og behandling af svære og kroniske hudsygdomme (psoriasis, hereditært angioødem, patienter med immunologiske sår, kontakteksem, håndeksem, atopisk eksem, bindevævssygdomme i huden og medfødte hudsygdomme. Afdelingen har et allergi laboratorium, der foretager undersøgelse for kontaktallergi.
Allergicentret, Indgang 142, 1.sal
Modtager patienter, både børn og voksne, til udredning og behandling af komplicerede allergiske lidelser og anafylaksi (lægemiddelallergi, fødevareallergi, insektallergi) samt kronisk urticaria. Mastocytose centret (MastOUH) er en del af Allergicentret.
Klinisk forskningsenhed Hud og Allergi
Forsker i anvendelsesorienterede videnskabelige projekter med udgangspunkt i diagnostik, forebyggelse og behandling. Forskningsenheden samarbejder med andre forskningsenheder i både ind- og udland. Endvidere huser afdelingen eliteforskningscentret ORCA, som har fokus på den kliniske og laboratoriemæssige forskning i anafylaksi. Forskningsenheden er forankret på Syddansk Universitet.
Sengepladser
Afdelingen råder over sengepladser på FAM til brug ved akutte/subakutte indlæggelser.
Ledelse
Hudafdeling I og Allergicentrets afdelingsledelse består af en chefsygeplejerske og en cheflæge. Afdelingen har indført sektionsopdelt ledelse for at styrke afdelingens kerneydelser og samtidig synliggøre afdelingens højt prioriterede indsatsområder. Sektionsledelserne består af en oversygeplejerske og en ledende overlæge i hvert af de tre afsnit (Hudambulatoriet stuen, Hudambulatoriet 7.sal og Allergicentret). Endvidere varetager den ledende lægesekretær den daglige ledelse for afdelingens sekretariater.
Personale
Afdeling er normeret til ca. 100 fuldtidsstillinger – fordelt som følger:
50 sygeplejersker
18 lægesekretærer og administrative sekretærer
35 læger
2 social- og sundhedsassistenter
1 diætist
Læs mere om Afdeling I her
Supplerende oplysninger
Du bedes i din ansøgning forholde dig til de 7 lægeroller
- Medicinsk ekspert
- Kommunikator
- Samarbejder
- Organisator/Leder/Administrator
- Sundhedsfremmer
- Akademiker
- Professionel
Løn i henhold til Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Foreningen af Yngre Læger.
Stillingen er omfattet af lokal løndannelse.
Ansættelse er betinget af en ren børneattest, som vil blive rekvireret ifm. ansættelse.
Kontakt
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved at kontakte Allergicentrets sektionsleder, ledende overlæge Henrik Fomsgaard Kjær, e-mail: henrik.kjaer@rsyd.dk, tlf. 2381 5362.
Samtaler
Vi forventer at afholde samtaler tirsdag den 12. december 2023.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Odense Kommune
-Virksomheden tilbyder:
-Arbejdsgiver:
Odense Universitets Hospital, J.B. Winsløws Vej, 5000 Odense C
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 27-11-2023; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5938345