BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Vil du være med til at skabe fundamentet for en god integration og styrke indsatsen for at nedbringe ledigheden i Odense? Kan du få job- og aktivitetsparate overgangsydelsesmodtagere i job? Er du en dygtig, lyttende og professionel rådgiver der er god til at koordinere mellem relevante opgaver, og evner du at motivere til forandring med blik på udvikling?
Så skal du søge stillingen som jobrådgiver i Job og Integration 2.
Om os
Integrationshuset kommer til at favne både integrationsborgere og overgangsydelsesmodtagere. Fælles for disse borgere er at de vil have deres daglige gang i huset. Ambitionsniveauet er højt. Med baggrund i nyeste forskning og evidens har forvaltningen fokus på, at beskæftigelsesindsatser skal være virksomhedsrettede for at være effektskabende for både borgere og virksomheder, styrket fokus på uddannelse og viden om det danske samfund.
Målet for alle er selvforsørgelse, men herud over er det at give vores borgere et solidt fundament for at blive- og være aktive medborger i det Odenseanske samfund, og her får du som jobrådgiver en helt afgørende rolle.
Vi har fået vokseværk, og derfor søger vi to jobrådgivere.
Om jobbet
Som jobrådgiver hos os får du en helt afgørende rolle i borgernes vej ud af ledighed. Din hverdag vil være koncentreret om jobrettede samtaler. Du skal derfor formå at skabe dynamik i processen for den enkelte borger, så denne oplever kontinuitet, bevægelse og klare definerede aftaler og mål.
Du skal således være både involverende og målrettet og samtidig kunne varetage myndighedsrollen. Dit arbejde skal altså tage afsæt i stærke faglige vurderinger, som udover at være involverende og målrettede også er lovmedholdelige.
Din samtaleteknik er helt afgørende for dit arbejde, hvorfor du gerne må have erfaring med motiverende arbejde via samtaler.
Du vil komme til at arbejde inden for rammerne af Lov om en Aktiv Beskæftigelsespolitik (LAB), hvorfor et godt kendskab til denne vil være en fordel. Du vil også komme til at indgå i samarbejder på tværs, hvor målet er effektive forløb, hvor borgeren har én plan.
Opgaven, som koordinerende jobrådgiver spænder bredt:
- Med borgeren i fokus, afholder vi motiverende jobsamtaler og understøtter dem på deres vej til selvforsørgelse samt forståelse for det danske system
- Vi iværksætter virksomhedsrettede forløb
- Vi afholder flerpartssamtaler med relevante samarbejdspartnere, hvor vi følger op iværksatte indsatser
- Gennem høj skriftlighed, systematik, gode administrative evner og høj faglighed, sikre vi, at lovgivningen overholdes og at de unge understøttes i deres hurtigste vej til fastholdelse i beskæftigelse
Du skal kunne genkende dig selv i følgende:
- Har relevant uddannelse/baggrund med erfaring inden for afholdelse af jobrettede samtaler og det gode møde med borgere.
- Møder alle borgere med respekt og evner at inspirere, motivere, kompetencespotte og kompetenceafklare og ser derfor tydeligt de muligheder og åbninger der ligger foran den ledige
- Du er en teamplayer og bidrager til den positive stemning i afdelingen
- Har kreativitet, kvalitet og struktur i opgaveløsningen
- Er i besiddelse af gode IT-kompetencer og kan navigere i flere systemer på samme tid
- Trives i et tæt og forpligtende samarbejde med dine kolleger
- Solidt kendskab til Lov om en Aktiv Beskæftigelsespolitik (LAB) og til arbejdsmarkedets åbninger for jobparate ledige
- Trives med mange og forskelligartede opgaver på samme tid uden at miste systematik og grundighed
- Har stor respekt for at arbejde i en politisk styret organisation, hvor også det administrative skal udføres lovmedholdeligt og korrekt
- Kan balancere i feltet mellem det motiverende samarbejde med borgeren og myndighedsrollen når det er nødvendigt.
- Har erfaring med eller viden om fx coaching, MI eller andre motiverende samtaleteknikker
- Er selvstændig og ikke er bange for at handle, hvis der opstår nye spørgsmål/problemstillinger i arbejdet, men ved samtidig præcis hvornår samarbejde og sparring er en nødvendighed for at løse opgaven
Vi tilbyder den rette kandidat:
- Et fagligt stærkt kollegialt miljø, med en engageret og tværfaglig medarbejderstab, hvor sparring og feedback er en vigtig del af hverdagen.
- Et arbejdsfællesskab, hvor vi har fokus på de aktiviteter og metoder, der giver effekt for borgerne
- Et arbejdsmiljø, som udfordrer vanetænkning og som kræver faglighed, fleksibilitet og åbenhed over for nytænkning i løsningen af vores opgaverEn afdeling, hvor der arbejdes faktuelt, systematisk og målorienteret ift. at blive bedre og dygtigere og hvor data inddrages som en naturlig og stor del af vores beslutningsgrundlagEn Vidensbank med velbeskrevne arbejdsgange, som er nem at slå op
- Ledelsesmæssig faglig støtte – og interesse i den enkelte medarbejders trivsel
- Vi lægger vægt på et arbejdsmiljø hvor arbejdsglæden og det gode humør kan mærkes
Løn- og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst mellem KL og den forhandlingsberettigede organisation. Aflønningen vil tage udgangspunkt i grundløn 32 i HK's overenskomst eller i grundløn 32 i overenskomsten med Dansk Socialrådgiverforening.
Der er tale om to faste stillinger på 37 timer ugentligt med fast arbejdstid. Tiltrædelse er den 1. juli 2024 eller snarest muligt.
Vil du vide mere?
For yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte afdelingsleder Marie Carlsson Michelsen på tlf. 20 53 33 44.
Det praktiske
Ansøgningsfristen er søndag den 16. juni 2024. Samtaler forventes afholdt onsdag den 19. juni 2024.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Odense Kommune
-Virksomheden tilbyder:
-Arbejdsgiver:
Odense Kommune, Wichmandsgade 12, 5000 Odense C
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 16-06-2024; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6059756