Seniorforsker til Rigsarkivet

Profilbillede
dato

Vil du være med til at forme udviklingen af et nyt forskningsfelt og opbygge en ny infrastruktur i Rigsarkivet? Har du lyst til at være med til at anvende ny teknologi til at fremme anvendelsen af kulturarven? Besidder du særlige kompetencer med historiske data, og er du fortrolig med at behandle samt bearbejde store datasæt? Drømmer du om et job, hvor der er gode muligheder for at skabe synergi mellem din forskning og dine øvrige arbejdsopgaver? Så har du mulighed for at blive seniorforsker i vores enhed for Data Science!

Om Rigsarkivet

Med næsten 1000 års analog og digital samfundsdokumentation er Rigsarkivet Danmarks hukommelse og videncenter for det danske samfunds udvikling. Vi indsamler, bevarer og leverer originale dokumenter og data, der understøtter videns- og retssamfundets behov og skaber nye indsigter og forståelser af vores samfund. I Rigsarkivet bliver du del af en ambitiøs og moderne organisation. I tæt samarbejde med vores brugere, arbejder vi kontinuerligt på at være en vigtig spiller i den offentlige digitale infrastruktur, så vores store mængde data skaber størst mulig værdi for borgere, forskere, virksomheder og offentlige myndigheder.

Jobbet

Vi forventer, at du baserer din forskning på anvendelse af historiske data for perioden cirka 1700 til i dag. Du er forskningsmæssigt forankret inden for den historiske demografi, epidemiologi eller tilsvarende forskningsfelter, der inddrager statistiske metoder og anvender store datasæt.

Som seniorforsker udfører du selvstændigt videnskabeligt arbejde i 2/7 af arbejdstiden. Vi lægger vægt på, at du arbejder med historisk og metodisk forskning med udgangspunkt i Rigsarkivets samlinger.

I de resterende 5/7 af din arbejdstid deltager du i opgaverne i enheden for Data Science, som har ansvaret for at viderebehandle data fra Rigsarkivets samlinger, så de kan stilles til rådighed for nye formål. Du vil indgå som en central deltager i enhedens arbejde med at opbygge en ny infrastruktur for historiske persondata, bl.a. baseret på resultaterne af Rigsarkivets Link-Lives-projekt. Du vil i den forbindelse skulle medvirke til at skaffe eksterne bevillinger til at gennemføre nye projekter.

Om dig

Vi forudsætter, at du

  • kan dokumentere forskningskompetencer på seniorforskerniveau
  • er fortrolig med relevante teknologier som håndskriftsgenkendelse, OCR, datavisualisering, statistikprogrammer eller lignende og er i stand til at bringe disse teknologier i spil både inden for din forskning og i de øvrige arbejdsopgaver
  • har dokumenteret erfaring med projektledelse
  • behersker engelsk på videnskabeligt niveau, men samtidig har gode danskkundskaber
  • har lyst og evne til at arbejde med tilgængeliggørelse af ældre data til en bred brugergruppe

Det er en fordel, hvis du

  • har erfaring med forskningsledelse og fundraising
  • har erfaring med standardisering af historiske befolkningsdata
  • har kendskab til kvalitetstest af store datasæt
  • har kendskab til arkivarbejde eller har arbejdet med arkivmateriale
  • kan læse nyere og ældre håndskrift
  • har erfaring med brug af Python til databehandling og –analyse på data med millioner af poster. Erfaring med SQL, og andre programmeringsbaserede databehandlingsværktøjer er også en fordel

Ansættelsesvilkår

Du ansættes i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten med tillæg som seniorforsker.

Der vil blive nedsat et fagkyndigt bedømmelsesudvalg med ekstern deltagelse til bedømmelse af dine videnskabelige kvalifikationer.

Rigsarkivets forskningsaktiviteter er rammesat i en forskningsstrategi, der har til formål at sikre, at forskningen skaber værdi for samfundet. Du kan læse mere om Rigsarkivets forskningsstrategi på:

www.rigsarkivet.dk/om-os/forskning/forskningsstrategi/

Stillingen er til besættelse pr. 1. december 2024 eller snarest derefter.

Ansættelsesstedet er Rigsarkivet i Odense, Jernbanegade 36.

Vi indhenter straffeattest.

Ansøgning

Ansøgning modtages via Rigsarkivets rekrutteringssystem. Du bliver guidet igennem rekrutteringsprocessen, når du trykker ’Søg stillingen’ nederst på denne side. Din ansøgning skal indeholde fuldstændigt CV og dokumentation for kompetencer i forhold til de ønskede kvalifikationer, herunder de forskningsmæssige kvalifikationer omfattende

  • Ph.d. udtalelse
  • Tidligere videnskabelig(e) bedømmelse(r)
  • Fuldstændig publikationsliste samt et eksemplar af den videnskabelige produktion, du ønsker inddraget i bedømmelsen, dog max fem titler. De(n) valgte videnskabelige produktion(er) uploades som vedhæftede dokumenter i forbindelse med ansøgningen via Rigsarkivets rekrutteringssystem eller sendes særskilt i tre eksemplarer til: Rigsarkivet, Kalvebod Brygge 34, 1560 København V, med tydelig angivelse af afsenderinformationer.
Ansøgningen skal derudover rumme en kort skitse (ca. én side) til et forskningsprojekt inden for ovennævnte forskningsområde. Forskningsprojektet skal tage udgangspunkt i data fra Rigsarkivet, og det må meget gerne indeholde en vurdering af, hvordan erfaringer og/eller resultater fra projektet kan bringes i anvendelse i forhold til de opgaver i stillingsopslaget, der ligger ud over forskningen.

Indsendt materiale vil ikke blive returneret, og Rigsarkivet refunderer ikke udgifter i forbindelse med fremsendelse af publikationer til bedømmelse.

Anvendelse af shortlisting kan finde sted som led i bedømmelsesprocessen.

Ansøgning med bilag skal være fremme senest 22. maj 2024

Nærmere oplysninger om stillingen kan fås hos enhedschef Jan Dalsten på jds@sa.dk eller 4171 7246.

Du kan læse mere om Rigsarkivets Link Lives projekt på https://link-lives.dk/ og kan se en visualisering af vores arbejde på https://link-lives.dk/soeg/

Du kan også læse mere om Rigsarkivet på www.rigsarkivet.dk



INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Odense Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Rigsarkivet, Odense, Kalvebod Brygge, 1560 København V

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 22-05-2024;

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6034924

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet