Overlæge inden for pædiatrisk gastroenterologi, hepatologi og ernæring

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

- søges til H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, Odense Universitets Hospital

På H.C. Andersen Børne- og Ungehospital er en stilling som overlæge ledig inden for pædiatrisk gastroenterologi, hepatologi og ernæring fra 1. august 2024.

Uddannelse og kompetencer

  • Du skal være speciallæge i pædiatri med dokumenteret interesse og erfaring inden for pædiatrisk gastroenterologi, hepatologi og ernæring, gerne i form af gennemgået fagområdeuddannelse.
  • Du skal have minimum 5 års anciennitet som speciallæge
  • Du skal have dokumenterede kvalifikationer inden for alle 7 lægeroller
  • Du skal have forskningserfaring på et niveau, hvor du kan vejlede andre, og du forventes at være forskningsaktiv og deltage aktivt i forskning inden for fagområdet.
  • Du skal kunne tage ansvar for diagnostik, visitation og planlægning af behandling af børn og unge med gastroenterologiske sygdomme.
  • Du skal kunne være tovholder i særligt komplicerede forløb inden for ekspertområdet.
  • Du skal have erfaring med supervision af de yngre læger inden for funktionerne, herunder i samarbejde med de uddannelsesansvarlige overlæger, deltager i præ- og postgraduat undervisning samt uddannelse af andre faggrupper.

Organisatorisk og faglig profil

  • Med udgangspunkt i konceptet ”patienten først” skal du have interesse for at videreudvikle organisationen inden for pædiatrisk gastroenterologi, hepatologi og ernæring.
  • Pædiatrisk gastroenterologi er af regionen udpeget som spydspidsfunktion. En del af din funktion vil være at udvikle de gastroenterologiske patientforløb på det organisatoriske niveau, herunder fokus på patient/pårørende involvering, behandlingsansvarlig læge, og patientsikkerhed.
  • Du har erfaring i at implementere nye tiltag, herunder samarbejde med relevante parter i og uden for afdelingen.
  • Du er interesseret i og har ideer til at udnytte mulighederne for at inddrage ny teknologi, herunder hjemmebehandling og virtuel kontakt.
  • Et vigtigt fokusområde inden for det pædiatrisk gastroenterologiske område er det tværfaglige samarbejdet inden for det børnekirurgiske center og du skal have dokumenterede gode tværfaglige samararbejdsevner.

Lidt om H.C. Andersen Børnehospital
Vi er en af 4 børneafdelinger i Region Syddanmark og er regionens universitetsafdeling inden for pædiatri. Vi dækker det pædiatriske speciale bredt og har i alt ca 6000 indlæggelser årligt.
Afdelingen har højt specialiseret funktion inden for pædiatrisk gastroenterologi og er en del af det Børnekirurgiske center på OUH.

Afdelings ambulatoriefunktion er opdelt i specialeambulatorier. Vi prioriterer teamarbejde inden for de enkelte subspecialer, og at yngre læger tilknyttes de forskellige fagteams ligesom vi prioriterer tværfagligt samarbejde med vores psykologer, pædagoger, skolelærer og socialrådgiver.

Det gastroenterologiske ambulatorium er fagopdelt i IBD, Lever, Korttarm, Bio-IBD samt niveau opdelt for såvel yngre læger samt speciallæger. Der varetages derfor en betydelig supervisionsfunktion i ambulatoriet.


Forskning og uddannelse
Vi har en forskningsenhed og lægger vægt på, at forskning skal være en integreret del af arbejdet i afdelingen. Vi underviser og modtager studerende i praktik fra det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet og vi har sygeplejestuderende, jordemoderstuderende, pædagogstuderende og psykologstuderende og lægesekretær elever.


Bemanding
Det gastroenterologiske fagområde på HCA består aktuelt af 2 overlæger samt 2 afdelingslæger. Inden for fagområdet varetages i kraft af den højt specialiserede funktion diagnostik, behandling og opfølgning af en lang række komplekse gastrointestinale tilstande, inklusiv medfødte misdannelser i mave-tarm kanalen, bugvægsdefekter, korttarmsyndrom, tarmsvigt og hjemme-parenteral ernæring, inflammatorisk tarmsygdom og pancreassygdomme. Inden for det gastroenterologiske fagområde varetages årligt ca. 200 gastroskopier i dagkirurgisk regi.

Den samlede lægegruppe består af 7 ledende overlæger, 22 overlæger, 8 afdelingslæger, 12 læger i hoveduddannelse til pædiatri, 14 reservelæger i almen blok uddannelse og 2 introlæger. Ud over plejepersonale er der ansat 3 socialrådgivere, 5 psykologer, 4 pædagoger /socialpædagoger, 12 terapeuter, 1 diætist og der er tilknyttet skolelærer, legehelte og klovne. I alt er der ca. 400 ansatte i Børnehospitalet.


Vagter
Speciallægen indgår i bagvagtslaget som er op til 20 skiftet to-holdsdrift med tilstedeværelse. Ud over bagvagten er der en forvagt, en mellemvagt og en neonatal vagt i tilstedeværelse på afdelingen.


Løn og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomst.
I henhold til personalepolitikken ved sygehuset er det ikke tilladt at ryge i arbejdstiden.

Yderligere oplysninger fås hos cheflæge Marianne Skytte Jakobsen marianne.skytte.jakobsen@rsyd.dk, ledende overlæge Line Brunemark Berg line.brunemark.berg@rsyd.dk eller fagområde ansvarlig overlæge Rasmus Gaardskær Nielsen rasmus.gaardskaer.nielsen@rsyd.dk


Ansøgning
Skal tage udgangspunkt i de 7 lægeroller. Den stiles til afdelingsledelsen ønskes sendt elektronisk via nedenstående ansøgningslink ”Søg Stillingen”.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Odense Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Odense Universitets Hospital, J.B. Winsløws Vej, 5000 Odense C

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 14-04-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6014424

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet