Myndighedsrådgivere i Ungerådgivningen til Projekt – ”Alle unge skal med 15-17 år”

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Er du vores nye engageret myndighedsrådgiver i Ungerådgivningen til Projekt – ”Alle unge skal med 15-17 år”

I forbindelse med at Odense byråd har besluttet at sætte skærpet fokus på unge uden for uddannelses- og jobmarked, er der afsat midler til et 4-årigt projekt ”Alle unge skal med – under 18 år”. Projektet vil blive forankret i Ungerådgivningen.

I den forbindelse søger vi 2 socialrådgivere med erfaring inden for børn og ungeområdet – myndighed.

Målgruppen i projektet vil være følgende:

  • Unge mellem 15 og 23 år
  • Unge i risiko for mistrivselsproblematikker
  • Unge med skole/uddannelsesfravær
  • Unge med misbrug
For fremtiden skal flere unge i uddannelse og job i Odense. Flere end 1.000 unge odenseanere mellem 15 og 24 år er lige nu hverken i uddannelse eller job. Det er unge, der er sat udenfor det betydningsfulde fællesskab, vi finder på uddannelsen eller arbejdspladsen. Det er for mange.

Ved udgangen af 2027 skal antallet af elever i Odense, der afslutter folkeskolens 9. klasse med afgangseksamen med minimum 02 i dansk og matematik, øges med yderligere 100 elever sammenlignet med 2022-niveauet. Samtidig skal andelen af skolefravær i udskolingen reduceres med minimum to procentpoint ved udgangen af 2027.

Ligeledes skal antallet af unge med en ungdomsuddannelse efter 9. klasse løftes med yderligere 100 ved udgangen af 2027. Inden udgangen af 2027 skal yderligere og minimum 250 unge fra gruppen være i gang med uddannelse eller job. Ligeledes skal Odense år for år fastholde et niveau under den forventede andel.

På tværs af eksperter, reformkommissionens anbefalinger og i mødet med de unge, forældre og fagfolk er der enighed om, at de unge har brug for en helhedsorienteret tilgang, hvor den unge får hjælp til at koordinere de forskellige indsatser, vedkommende står overfor. Den forventede effekt af indsatsen for de unge under 18 år er, at 35 – 50 procent kommer i uddannelse eller job. For at skabe grobund for dette, skabes en tidlig, koordineret indsats for den enkelte unge.

Ungerådgivningen er en del af Uddannelse 2, som også består af kontaktperson- og bostøtte for unge. Formålet er, at støtte de unge til at opnå selvstændig forsørgelse via uddannelse/job.

I Ungerådgivningen er der på nuværende tidspunkt ansat 56 ungerådgivere, 3 ungerådgivere med særlig funktion og 4 ledere. 
 
Der er løbende fokus på ungeledigheden i Odense, og de politiske ambitioner er høje. De unge skal møde kommunen med én oplevelse af en sammenhængende ungeindsats.

Ungerådgivningen er en arbejdsplads med mange forskellige arbejdsopgaver og faglige udfordringer og er beliggende i Vindegade, 18, 5000 Odense C. Der er ikke tilknyttet parkering til arbejdspladsen, men gode offentlige transportmuligheder.

I Ungerådgivningen er vi opdelt i teams, så der er en ungegruppe, der arbejder med unge fra 15-18 år (23) år, en specialgruppe, der arbejder med unge med alvorlige lidelser, funktionsnedsættelser og kompenserende ydelser, samt en gruppe med unge fra 18-29 år.

Om jobbet
Vi yder råd og vejledning ud fra et helhedsorienteret myndighedsperspektiv til unge og familier, som har brug for støtte ud fra bestemmelser i servicelovens og barnets lov.
Du skal være indstillet på at være en del af et nyt projektteam, som kommer til at bestå af 8 medarbejdere. Projektet løber i 4 år.

I Projektet skal ansættes 8 rådgiver med nedsat sagstal. Projektets formål er, at de unge i projektet opnår selvforsørgelse senest ved deres 18 år.

Opgaverne i projektet vil bl.a. være:
  • Tæt koordinering/samarbejde med bl.a. grundskolerne, ungdomsuddannelserne, uddannelsesvejleder (UUO), PPR, fritidsvejledere, psykiatrien, Unge og Rusmidler og mange andre samarbejdspartnere
  • Beskæftigelsesindsatser som alternativ til uddannelse herunder fx praktik/job
  • Efterværn/fastholdelse for den unge med fokus på job/uddannelse
I Beskæftigelses- og Socialforvaltningen arbejder vi hele tiden på at udvikle og forbedre en dynamisk feedback-kultur og styrke vores fælles læring og organisationens implementeringsevne. Vi tilbyder således et engageret, tværfagligt miljø, hvor vi sammen tænker i helheder, finder nye veje og til stadighed udvikler vores metoder og kompetencer.

Løn- og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst mellem KL og den forhandlingsberettigede organisation.

Vil du vide mere?
Er du velkommen til at kontakte konstitueret leder Sisse Frost på 30 51 61 23.

Det praktiske 
Ansøgningsfristen er den 21. april 2024 og vi forventer at afholde samtaler den 26. april 2024.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Odense Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Odense Kommune, Vindegade 18, 2., 5000 Odense C

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 21-04-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6017123

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet