BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Vil du være med til at styrke den faglige udvikling i vores mangfoldige familiehus samt støtte medarbejderne i at skabe positive forandringer for sårbare børn og familier? Så er stillingen som faglig teamleder i Børn og Familiehuset 0-14 år måske noget for dig?
Vi søger en tydelig, robust og rolig faglig teamleder med interesse eller viden indenfor gravid og spædbarnsområdet.
Stillingen som faglig teamleder har sit primære fokus på faglig ledelse, men der indgår også varetagelse af enkelte behandlingsopgaver. På den længere bane vil der desuden indgå delvis personaleledelse i stillingen.
Center for Indsatser til Børn og unge (CIBU)
Center for Indsatser til Børn og Unge består at 2 familiehuse, 1 døgninstitution, Børnehus Syd samt CIBU’s sekretariat – i alt ca. 200 medarbejdere. Vi er organiseret i Børn og Ungeforvaltningen, Familie og Forebyggelse. CIBU er dermed et stort videnscenter indenfor sociale indsatser på det specialiserede børn og ungeområde i Odense kommune.
Familiehusene er Odense Kommunes dagbehandlingstilbud til udsatte børn og unge. Vi leverer en lang række forskellige ydelser til udsatte børn, unge og deres familier. Det er familiehusenes formål, at ydelserne er fleksible og udføres i et samarbejde med det øvrige netværk, såsom daginstitutioner, skoler samt øvrigt professionelt og privat netværk. Vi arbejder med børn, unge og deres familier i et udviklingsfremmende perspektiv. Der arbejdes ud fra en helhedsorienteret behandlingsmetodik, hvor der er fokus på de relationer, barnet og familien indgår i. Behandlingsforløbene bliver individuelt tilpassede familien og tager afsæt i en anerkendende ressourceorienteret tilgang.
Familiehusene løser primært opgaver for Børn og Familierådgivningen i Odense Kommune, hvor vi jf. bestemmelserne i Barnets Lov tilbyder støttende indsatser, som alle er iværksat af myndighedsområdet.
Der udarbejdes kontrakt på hver enkelt indsats.
Vi arbejder i en feedbackkultur og er særligt optaget af, om de børn og unge, vi møder, føler sig hjulpet, og hvordan netværkets bekymring for barnet/den unge udvikler sig. Vi bruger derfor i alle behandlingsindsatser dialog- og effektmålingsredskabet Feedback Informed Treatment (FIT). Som kommende faglig teamleder vil du skulle have et stort fokus på udvikling og opfølgning på brug af FIT i huset. Det er ikke en forudsætning at have kendskab til FIT, men du skal være villig til at tilegne dig viden og uddannelse indenfor FIT.
Børn og Familiehuset 0-14 år
I Børn og Familiehuset består den samlede personalegruppe af 5 teams og samlet pt. 40 medarbejdere samt yderligere en faglig teamleder, ansvarshavende familiehusleder og 2 husassistenter samt løbende både socialrådgiver- og psykologpraktikanter. Hovedparten af medarbejderne er familiebehandlere med grunduddannelse som pædagog eller socialrådgiver samt diverse efteruddannelser. Derudover er der 4 psykologer samt 6 familiearbejdere.
Nøgleordet i Børn og Familiehusets vidensgrundlag er mangfoldig viden. Vi sigter mod at have et så bredt vidensgrundlag som muligt. Vi ønsker fælles basisviden til alle samt specialisering til udvalgte grupper af medarbejdere. Vi sigter mod stor bredde i de personlige kompetencer hos medarbejderne. Mangfoldigheden ses vigtig i forhold til at kunne matche den enkelte familie/det enkelte barn bedst muligt og derigennem opnå den bærende relation for samarbejdet med henblik på udvikling af de opstillende mål. Mangfoldighed er også vigtig for huset i forhold til den faglige udvikling, da det giver mulighed for at udfordre hinanden, tænke alternative veje samt udvikle nye indsatser.
Børn og Familiehuset har bl.a. specialiseret sig i gravid- og spædbarnsindsatser, intensive indsatser med behandling og kompenserende tiltag, indsatser i familier med alkoholproblematikker, højkonfliktskilsmisse-indsatser samt indsatser til børn og unge med diagnoser samt deres familier. Desuden har Børn og Familiehuset særlige metodiske ydelser som f.eks. PMTO, Theraplay og spædbarnsterapi/tidlig traume terapi.
Vi ønsker, at den kommende faglige teamleder har enten kendskab til, viden og erfaring med sårbare gravide og spædbarnsfamilier eller har interesse for dette område og er indstillet på at løbende tilegne sig viden og uddannelse på området. Dette med baggrund i, at dette er et stort fokusområdet for Odense Kommune, Familie og Forebyggelse, samt at vores familiehus har en stor andel i udvikling og varetagelse af dette område. Børn og Familiehuset er en stor aktør i det tidligt forebyggende tiltag kaldet FAMKO, som udføres i tæt samarbejde med sundhedsplejen og jordemødre på familieambulatoriet på OUH.
Arbejds- og ansvarsområder:
Som vores nye faglige teamleder vil du sammen med nuværende teamleder få ansvaret for:
- Sagsfordeling og faglig sparring med personalet
- Feedback på statusrapporter og andet skriftligt relevant arbejde
- At deltage i svære borgersamtaler og være mødeleder på netværksmøder og andre samarbejdsmøder med socialrådgiver og andet netværk
- At understøtte fokus på effektfuld behandling og systematisk brug af FIT til opfølgning og justering af indsatser samt at videregive nye strategier, procedurer og lovstof til de enkelte teams i huset
- At sikre og facilitere den faglige udvikling og herunder at holde sig ajour med fagområdet og give sparring til lederen i forhold til kompetenceudvikling af medarbejdergruppen og generel trivsel i huset
- At indgå i det løbende samarbejde med andre faggrupper, såsom myndighedsområdet, sundhedssektor, skole- og dagtilbud
- Varetagelse af enkelte behandlingsopgaver
- På sigt indgå i delvis personaleledelse
Uddannelse og erfaring:
Vores nye faglige teamleder har:
- en uddannelse som pædagog eller socialrådgiver med relevant efteruddannelse, gerne med en terapeutisk efteruddannelse
- erfaring med ledelse eller ønsker at blive leder
- en lederuddannelse – eller er indstillet på at påbegynde lederuddannelse indenfor de første år
- en stærk faglig profil og flere års erfaring med behandlingsarbejde eller andet relevant erfaring indenfor det specialiserede børn- og ungeområde
- erfaring med kollegial faglig feedback og sparring
Faglige og personlige kompetencer
Vores nye faglige teamleder:
- kan arbejde selvstændigt og er dygtig til at koordinere og organisere
- er god til at arbejde efter rammer og systemer samt være detaljeorienteret
- er fleksibel, har gode samarbejdsevner og er nysgerrig på de forskellige metodiske tilgange i behandlingsarbejdet
- er interesseret og engageret i medarbejdernes faglige trivsel og udvikling
- er tydelig og transparent i sin kommunikation og er psykisk robust
- er en person, der trives i vekselvirkningen mellem at udføre opgaver og stå til rådighed for medarbejdere, der har brug for sparring
- kan agere i en politisk styret organisation med mange dagsordener og er god til at kunne tilpasse sig beslutninger og strategier
- er en rolig og tålmodig person
Vi tilbyder en arbejdsplads, hvor vi:
- anskuer et godt arbejdsmiljø som afgørende for en god opgaveløsning
- bruger feedback fra borgere, samarbejdspartnere og netværk til at justere behandlingsindsatser
- har et stærkt ledelsesteam
- prioriterer faglig udvikling og socialt fællesskab er højt
Løn- og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst mellem KL og SL (pædagog) eller DS (socialrådgiver).
Vil du vide mere?
Hvis du har lyst til at høre mere om stillingen, kan du henvende dig til leder Thomas B. Jakobsen, tbj@odense.dk tlf. 23 63 92 26.
Det praktiske
Ansøgningsfrist den 29. januar 2024.
Ansættelsessamtalerne vil være over 2 gange, hvor der mellem første og anden samtale vil være personprofilanalyse samt case-opgave. Samtalerne forventes afholdt torsdag den 8. februar og torsdag den 22. februar 2024.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Odense Kommune
-Virksomheden tilbyder:
-Arbejdsgiver:
Odense Kommune, Ejby Kirkevej 15, 5220 Odense SØ
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 29-01-2024; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5968784