Datamanager

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Data og Automatisering på Odense Universitetshospital søger datamanager til fast stilling inden for monitorering af datakvalitet samt indberetning til Landspatientregistret



Hvem er vi?

Data og Automatisering er en enhed som er organisatorisk indplaceret som et funktionsområde i stabsafdelingen Økonomi, Planlægning og Data. Vi er samlet ca. 90 medarbejdere i afdelingen, hvoraf ca. 30 er ansat i Data og Automatisering.

Enhedens kerneopgave er at understøtte med data, viden og metoder, så organisationen, via optimal og effektiv drift, er i stand til at sætte patienten først.

Enhedens største arbejdsområder er inddata og uddata, som er tæt forbundne. Inddata vedrører formidling af regler og principper for registrering i det patientadministrative system og kvalitetssikring heraf. Arbejdet med uddata består af tilvejebringelse af beslutningsgrundlag, ledelsesinformation, udvikling af forskellige værtøjer til optimering af administrative/kliniske arbejdsgange, ad-hoc analyser til klinikken, forskere samt øvrige interne og eksterne samarbejdspartnere. Der arbejdes ligeledes med prædiktion, AI og simulering. Hertil kommer forvaltningsopgaver, der er delegeret til OUH på vegne af hele regionen, og som især retter sig mod indberetning til Landspatientregistret (LPR) fra det patientadministrative system (EPJSYD).



Vi værner om et godt arbejdsmiljø, og det er derfor vigtigt for os, at du er en god kollega og holdspiller med empati for dine samarbejdspartnere. Vores succes afhænger af, at vi hele tiden formår at udvikle os, hvorfor det er vigtigt, at der ikke tages patent på gode løsninger, men at vi alle formår at dele ud af vores erfaring og viden.



Ansvar og arbejdsopgaver

Vi er i det daglige forankret omkring flere samarbejdende teams (opgavebetonede fællesskaber), fx datapostkassen, simulering, patientrettigheder mv., men ikke mindst fællesskabet ”Datakvalitet og Indberetning”, som en stor del af dine opgaver vil være knyttet op på. Opgaverne i enheden er mange og efterspørgslen på vores kompetencer er stor. En forudsætning for opgaveløsningen er et tæt samarbejde med de kliniske afdelinger, øvrige stabe, de andre sygehuse samt regionshuset.

I fællesskabet ”Datakvalitet og Indberetning” indgår kollegaer med kompetencer inden for registrering, inddata og uddata samt datamanagement. Dette fællesskab beskæftiger sig med indholds- og uddatamæssige aspekter af de patientadministrative data, herunder fejlretning, men også mere tekniske opgaver relateret til fx brugerunderstøttelse i forhold til registrering/inddatering i EPJSYD. Patienternes kontakt med sygehuset, bl.a i form af diagnoser, undersøgelser, behandlinger mv. dokumenteres i EPJSYD. Denne dokumentation, er vi lovmæssigt forpligtede til, og derfor er det essentielt, at kvaliteten heraf er i top.

Du vil primært arbejde med forvaltningsopgaver relateret til monitorering af datakvaliteten samt indberetning til LPR, men du kan også forvente at komme til at indgå i andre fællesskaber. Forvaltningsopgaverne varetages på vegne af alle sygehuse i Region Syddanmark, og er dermed afgørende for hele regionens datagrundlag vedr. patientbehandlingen.

Data til løsning af forvaltningsrelaterede opgaver hentes i det datavarehus, som er fundamentet for EPJSYD. Data er komplekse og kræver, at du kan bevare overblikket mens du jonglerer med data. Omhyggelighed og præcision er væsentlige arbejdsmetoder.

Konkrete arbejdsopgaver vil blandt andet være:

  • Daglig overvågning af nøgletal i forhold til indberetningen til LPR, fx:
    • Data der ikke bliver indberettet til LPR; patienter, procedurer, diagnoser mv
    • Tekniske fejl
  • Kvalitetssikring og databehandling af patientdata på tværs af sygehusene i Region Syddanmark, især som følge af fund af datamæssige udfordringer
  • Daglig opfølgning og vedligeholdelse af program der opsamler akkumulerede fejllister
  • Deltagelse i nationale, mellemregionale og regionale fora
  • Kommunikation med Sundhedsdatastyrelsen (SDS) og systemleverandør (Systematic)
  • Test i forhold til nye releases af EPJSYD


Hvem er du?

Vi forventer, at du har relevant videregående uddannelse. Samtidig forventes det, at du har erfaring med programmering og gerne i SAS EG og SQL, da det de primære værktøjer der bruges i opgaveløsningen.

Du skal kunne agere i en tværfaglig organisation og være garant for rettidige leverancer af høj faglig kvalitet. Hos os er der plads til ”nørderi”, men man skal samtidig have gode kommunikative evner, da resultaterne af arbejdet med data skal formidles, før det skaber værdi.

Derudover lægger vi vægt på, at du:

  • Har stor erfaring med databearbejdning og fortolkning af komplekse data
  • arbejder effektivt, selvstændigt og struktureret
  • kan bevare overblikket uden at miste sansen for detaljen
  • har kendskab til sundhedsvæsenet og sundhedsdata, men det er ikke et ubetinget krav
  • evner at skabe gode samarbejdsrelationer både internt og eksternt
  • har kendskab til IT-infrastruktur
Ansættelsesvilkår

Stillingen ønskes besat snarest muligt.

Løn- og ansættelsesforhold fastsættes efter gældende overenskomst og efter aftale med den forhandlingsberettigede organisation.

Yderligere information

Har du spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte Datachef Mai Hygum Marxen på tlf.: 20310042.

Ansøgningsfrist

Send din ansøgning til os senest 17. april 2024 kl. 12.00. Vi forventer at afholde samtaler 23. april 2024.





INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Odense Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Odense Universitets Hospital, J.B. Winsløws Vej, 5000 Odense C

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 17-04-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6021278

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet