3 kampe, 3 sejre - succesrig weekend for klubbens seniorhold

dato

Nyheden er fra Odense Basketball Klub

3 kampe, 3 sejre. Weekendens hjemmebanekampe blev til en succes for klubbens seniorhold. Både dameholdet, klubbens oldboys og serie 1 holdet vandt!

2. division - Odense Basket Klub Damer - AUS 3  Efter en tydelig sejr i sidste uge i Århus, fik damerne besøg af samme modstander. Og det blev til en kamp, som var præget af mange turnovers og brændte skud. Damerne blev nødt til at undvære Emma og Marie, men kunne stadig stille et fyldt hold med 12 spillere.  Selvom kampen ikke var særlig attraktiv at se på, formåede dameholdet at beholde to point i hallen.  AUS 3 havde ikke en mulighed for at kunne være særlig farlige for damerne og kampen ender 44:34 til klubben 2. div. hold.

Kampen i tal:  Odense Basket Damer 44-34 AUS 3

3. division - Odense Basketball Klub 2 - Horsens 2

Fem sejre i streg for 2. herre skulle gerne blive til seks denne lørdag formiddag i H.C. Andersen Hallen. Men modstanderen er rækkens nr. 2 HIC, der hidtil kun havde tabt en enkelt kamp i sæsonen. Det er første møde i år mellem de to klubber.  For anden uge i træk kunne vi stille 10 mand til kamp, hvilket ikke er sket i to sæsoner, og sikkert ikke sker igen. Dåsen, Viggi, Alan, Aben, Tøffe, Gideon, Todd, Bobby, TP og Reggie Niller varmer op i et adstadigt men velovervejet tempo, og vi er klar til at møde nogle unge, hurtige og dygtige guards fra Horsens.

Første periode begynder roligt for begge hold, og det er tydeligt, at vi kommer til at arbejde hårdere for pointene end vi har været vant til de seneste par kampe. Vi spiller dog også selv godt forsvar og kommer således foran 13-2 efter 8 min. 8 point af spillende coach Niller gør forskellen til at starte med. HIC kommer lidt igen til sidst og vi fører 15-8 efter 10 minutter.

Vi er godt tilfreds og planen er at fortsætte i samme spor. Det lykkedes indtil fjerde minut, hvor vi fører 19-9, men de resterende otte minutter er noget nær en katastrofe, og vel nok det ringeste vi har spillet i år. Horsens scorer 12 point i træk og vi rammer absolut intet i angrebet. Gideon får ramt en 3’er til sidst og vi er kun bagud med en enkelt ved pausen. 22-23 er stillingen i denne hæsblæsende affære.

I tredje periode bliver der byttet scoringer i 10 minutter. Der kommer mere flow i vores angreb, mens HIC ligeledes scorer en del. Tøffe trækker en masse fejl og brænder efterfølgende en masse straffekast, men vi kommer foran 27-23 inden det er Horsens’ tur til at lave et lille run. Efter fem minutter står der 32-33. Begge hold forsøger at sætte nogle stops sammen, men det lykkes ikke rigtig. TP og Bob er begyndt at røre på sig i begge ender af banen, men vi er stadig bagud med et point på vej ind i sidste periode. 38-39.

For første gang i sæsonen, i hvert fald i 3.division, er vi lidt pressede, men vi bilder os selv ind, at vi har styr på det hele. Hvis vi nu bare stopper dem et par gange og scorer lidt selv, skal vi nok vinde. Logikken bag taktikken er vandtæt, men perioden begynder som den foregående sluttede; der bliver byttet scoringer. 42-42 efter to minutter, men så begynder taktikken at virke. Vi laver et 15-2 run de næste fem minutter og bringer os afgørende foran 57-44 med tre minutter tilbage. TP scorer 11 point i perioden og med under et minut igen, er vi foran 60-50. Det hele er afgjort, men HIC scorer 5 point indenfor 20 sekunder og pludselig står den 60-55 og sejren føles knap så sikker. De kommer dog ikke tættere på, og takket være et (næsten) indstuderet in bounce play under egen kurv, hvor vi lader som om vi smider bolden væk for at forvirre dem, havner bolden (for det utrænede øje) tilfældigt ved Gideon, der løber ned og bliver fejlet og scorer sine straffekast.  Det ender 62-58 og sjette sejr i træk er i hus.

Næste kamp er søndag i Svendborg.

Kampen i tal: Odense 2 62-58 Horsens 2

Pointfordeling: Niels Degn-Andersen (Reggie) - 22 point,  Claus Johansen (TP) - 15 point, Peter Toft (Tøffe) - 9 point,  Gideon Nielsen - 8 point, Kristian Bob Andersen (Bobby Dawg) - 6 point,  Alan Sørensen - 2 point

Serie 1 - Odense Basketball Klub 4 - Svendborg 3

Klubbens serie 1 hold fik besøg af Svenborgs 3. hold. Og der var ikke meget at hente for kaninerne. Med stærkt forsvar og et godt angrebsspil formåede Odense 4 at vinde kampen 82:60. Efter sidste weekends første nederlag er holdet tilbage i sporet.

Kampen i tal: Odense 4 82-60 Svendborg 3

Scoring i 1. periode - 22:10

Scoring i 2. periode - 16:9

Scoring i 3. periode - 22:17

Scoring i 4. periode - 22:24

Pointfordeling: Martin Gøtze - 7 point, Nicklas Arildsen - 19 point, Eric Will - 14 point, Jesper Hjembæk - 13 point, Anders Dolriis - 6 point, William Bond - 2 point, Ali Mubarik - 12 point, Alkis Zimmermann - 9 point

Kilde: Odense Basketball Klub